Gisteravond ging ik met Jeanette, een vriendin van de Doorbrekers, even wat drinken en bijpraten in het Boshuis in Drie. Na de koffie met appeltaart met de omvang van een avondmaaltijd ("had ik maar niets gegeten vanavond") bestelden we een fles wijn. De ober kwam met de reeds ontkurkte fles naar onze tafel en zei: "ik moet u er wel op wijzen dat als de laatste dinerende gasten zijn vertrokken wij de zaak sluiten". Na hem te hebben uitgelegd dat hij beter de fles pas kan ontkurken na zo’n mededeling in plaats van daarvoor lieten we hem inschenken. We wilden eerst nog een list bedenken om de mensen aan de twee nog bezette tafeltjes langer te laten blijven maar besloten daarvan af te zien. Eerst vertrokken de mensen van tafel nummer een en daarna van nummer twee. Omdat onze glazen net weer vol waren besloten we de ontwikkelingen af te wachten tijdens ons geanimeerd gesprek. Na een korte tijd kwam de ober ons aan zijn mededeling herinneren waarop we de rekening en een kurk vroegen en gelijk afrekenden zonder getreuzel. Wel deelden we nog mee dat we deze bedrijfsregel om 23.00 uur ofzo wel konden begrijpen maar niet om 21.20 uur. Terwijl we tussen de tafeltjes door de zaak uitliepen werd de muziek abrupt uitgeknald nog voor we de uitgang konden bereiken. Het klonk niet alsof een CD-speler werd stilgezet maar alsof de stekker van de hele stereoinstallatie uit het stopcontact werd getrokken. In de hal keken we elkaar aan en stelden vast dat "hufterigheid geen grenzen kende", waarna Jeanette terug het restaurant inliep en de lichten in het achterste gedeelte van het restaurant vast allemaal uitdeed met de mededeling "dat dit gelijk de laatste keer was".

                        

                                                                      Het Boshuis in Drie

Inmiddels heb ik van de directie van het Boshuis een reactie gekregen met een heldere uitleg over het sluitingsbeleid dat ook tot hun ongenoegen is veroorzaakt door externe factoren, alsmede excuses voor het muziekincident. Binnenkort gaan we de als genoegdoening aangeboden goede fles wijn nuttigen. Eind goed al goed zullen we maar zeggen.

10 Thoughts on “We doen zelf het licht wel uit

 1. mooie foto!

 2. Gelukkig treffen jullie het met het weer. vr.gr.anne

 3. Bart Van Peer on 30 augustus 2006 at 22:39 said:

  Blijkbaar geen commerciele handelswijze. Wel een vroeg tijdstip om het licht uit te doen.

 4. Dick Offringa on 31 augustus 2006 at 00:26 said:

  Nog nooit in Polen geweest zeker?
  Ik wel; meer dan honderd keer…

 5. Als Warschauw in Polen ligt ben ik er wel geweest. Keertje in een nachtclub die heel lang open was!

 6. Keurige zaak, goed dat je hem ons wilt aanbevelen. vr.gr.anne

 7. schoften heb je helaas overal… bah… zonde van die tent dus… als ondernemer ben je dan goed verkeerd bezig…

 8. Wim Dijkstra on 31 augustus 2006 at 21:24 said:

  Je komt er wel erg laat achter dat het een klote tent is.
  Een dergelijke ervaring had ik al zo’n 15 jaar geleden!

 9. Inmiddels heb ik van de directie van het Boshuis een reactie gekregen met een heldere uitleg over het sluitingsbeleid dat ook tot hun ongenoegen is veroorzaakt door externe factoren, alsmede excuses voor het muziekincident. Binnenkort gaan we de als genoegdoening aangeboden goede fles wijn nuttigen. Eind goed al goed zullen we maar zeggen.

 10. Gert Cardol on 5 september 2006 at 09:50 said:

  Vreemd, wij hebben veel positieve ervaringen bij het Boshuis. Ga maar rustig je aangeboden fles wijn opdrinken en je zult zien dat het ook anders kan zijn

Post Navigation