6 Thoughts on “Test Bright

 1. Ik denk dat die zendenling vriendelijk ontvangen word in Thailand, de Thai gaan haar waarschijnlijk ook vriendelijk aanhoren. Ze laten zich misschien wil voor die God van die farang bekeren, om daarna gewoon hun eigen gang te gaan. Vergeet niet dat het boeddhisme geen geloof is zoals hier in het westen, maar een manier van leven. Het elkaar in hun waarden laten is heel belangrijk. Persoonlijk heb ik liever met de verdraagzaamhied te maken van de Boeddhisten dan die gekken hier die elkaar in naam van God elkaar de kop inslaan, of nog erger met vliegtuigen grote gebouwen plat vliegen hierbij duizenden ontschuldige ombrengen. Lekkere God is dat…ik denk zelf meer en meer dat het beter voor de wereld zou zijn om het geloof in Goden te verbieden. O en Douwe wees niet bang, Boeddhisten doen niet aan zending 🙂

  Groetjes Hans

 2. Robbert on 26 augustus 2006 at 21:07 said:

  Douwe,

  Boeddhisme is geen godsdienst hoor. En ze doen zeker niet aan zending of iets dergelijks. Boeddhisme heeft niemand schade gebracht.

  groet
  Robbert

 3. leendert on 27 augustus 2006 at 19:37 said:

  De wereld zou veel minder problemen kennen zijn zonder geloof en sex…

 4. @ Hans: Dank voor de geruststelling 😉
  @ Robbert: Zeg ik ook niet, toch?
  @ Leendert: Je schrijft wel eens betere zinnen ;-)(Maar dan zouden er vast problemen om iets anders zijn)

 5. Het christelijk geloof is uiteraard ook een manier van leven.
  Wij in het westen hebben dat echter volkomen laten wegdrukken zodat geloven nu beperkt wordt tot de zondag; en waarschijnlijk nog minder; tot een uurtje in de kerk.
  Terwijl het geloof juist over het dagelijks leven gaat.
  Heb uw naaste lief als u zelf….

 6. Mooi verwoord Dick!

Post Navigation