Ik heb zojuist even de stemwijzer website geraadpleegd, die vooruitlopend op de verkiezingen van 22 november eerder deze week weer is geactiveerd en daar mijn mening gegeven op 30 vragen hoe ik over een en ander denk. Volgens de stemwijzer zou ik SGP moeten gaan stemmen aangezien ik het met 24 van hun 30 standpunten eens ben. Goede tweede is het CDA met 21 keer een antwoord van mij dat met hun verkiezingsprogramma overeenkomt. De verschillen tussen de twee partijen en mijn antwoorden zitten in de hoek van moskeeen bouwen en Turkije (niet) in de EU, onderwerpen die ik ook nog extra gewicht heb meegegeven in de beoordeling van wat ik zou moeten gaan stemmen. Maar SGP ga ik niet stemmen met hun onbijbelse standpunt over de vrouw in de maatschappij en ik wil bovendien geen bit in de bek gelegd krijgen van Calvinisten op Gereformeerde Grondslag die mij vertellen wat op zondag allemaal wel of niet mag. Om nog maar eens onze locale VVD-voorman te citeren: "Zondagmorgen ga ik naar de kerk, maar zondagmiddag wil ik OOK iets leuks doen". En als Feijenoord ooit weer eens goed gaat presteren wil ik ook zonder de gordijnen dicht te doen naar De Wedstrijden op Talpa kunnen kijken. Met Groen Links was ik het het meest oneens, slechts 8 van de 30 keer hetzelfde standpunt, en dat terwijl ik Femke juist zo’n leuke vrouw vind. Dus samengevat "laat Balkenende zijn karwei maar afmaken". Eventueel met hulp van Andre Rouvoet.

10 Thoughts on “Stemwijzer

 1. als oud amersfoorter vroeger 1 van de eerste rodnvaarten meegemaakt… was mooi toen…

 2. De waterkring heeft veel te bieden, erg leuk is de vleermuizentocht.
  Amersfoort zo gek nog niet. vr.gr.anne

 3. Martine on 28 augustus 2006 at 16:06 said:

  Hey Douwe!
  Leuke foto hoor! Was erg gezellig om iedereen weer even te zien. Spreek je snel weer.
  Groetjes Martine!

 4. Leendert on 20 oktober 2006 at 19:39 said:

  Ik heb ook de stemwijzer gedaan:Groep Wilders, Fortuyn,VVD,SGP,één NL.

  Minste overeenkomst met Groen Links, Pvda en SP

  conclusie:Klopt redelijk voor een ‘rechtse rakker’, Ik ben wel verrast door SGP.

  Ik had van Douwe meer uitgesproken rechtse partijen verwacht.

  Vind ook dat Balkenende moet doorgaan. Beslist geen links Sinterklaas-kabinet!

  Leendert

 5. Een Sinterklaas kabinet? En Balkelende lijkt al zo erg op zwarte Piet…ik zal die stemwijzer ook eens gaan invullen.

  Groetjes Hans

 6. Oma is weer terug aan boord van de “Oma Revenge”.

 7. Bianca on 24 oktober 2006 at 21:41 said:

  Ook natuurlijk stemwijzer gedaan. Kijk of mijn gevoel ook bevestigd zou worden… En dat was het geval. Op nummer één kwam ChristenUnie uit de bus gerold, op de laatste plaats kwam SGP. Wel opmerkelijk… Twee kleine christelijke partijen, maar blijkbaar erg verschillend.

 8. Toon Oostelbos on 3 november 2006 at 13:00 said:

  Inderdaad J.P. moet zijn karwij afmaken. Er zijn nog steeds ouden van dagen, werklozen, chronoisch zieken enz. die nog wat te verteren hebben. En de ondernemers kunnen best nog wat extra’s gebruiken.

  Welke bijbel zou JP handteren?

 9. Klopt Toon. Met de Bossen en Marijnissen van deze wereld aan de macht zouden die mensen er al niet meer geweest zijn.

 10. Toon on 4 november 2006 at 23:01 said:

  Sorry douwe, maar daar ken ik geen sjokolaa van maken.Wat hebben de bossen met de minima te maken? En met marijnissen zijn deze mensen beter af. dacht ik.
  En wat dat sinterklaas-kabinet betreft: dat hebben we nu juist 4 jaar gehad. Alleen zaten die schoenen al vol.

  Groetjes
  Toon Power to the people; right on !!!

Post Navigation