Zaterdag 22 oktober 2005, de jaarlijkse radiodag in het Casa 400 Hotel in Amsterdam. Vol goede moed vertrokken Evert, Anne en ik tegen 10h uit Amersfoort om ruim voor 11h te arriveren op de gratis parkeerplaats van Intratuin Amsterdam. Al snel stroomde de nabijgelegen zaal vol met naar ik begreep uiteindelijk zo’n 350 radiofans. Op het programma stond de vertoning van de nodige radio-DVD’s en een aantal interviews maar het leukste is altijd weer het ontmoeten van veel mensen waarmee je een gezamenlijke hobby hebt. Ik sprak naast veel zeezenderfans onder anderen ex Mi Amigo technicus Maurice Bokkebroek, de stem van de publieke omroep Hans Hogendoorn, en ex Mi Amigo dj Jan vd Meer die in mijn oude woonplaats Ermelo woont en mij gelijk voor binnenkort op de koffie uitnodigde. De nadruk lag op de komst van veel ex dj’s van Radio Northsea International uit 1970 die gezamenlijk werden geĆÆnterviewd. Om 17 uur was de radiodag ten einde en gingen we met circa dertig man naar Het Kroatisch Restaurant Dubrovnik waar onder het genot van de maaltijd gezellig werd verder gepraat en uiteraard Graham Gill opnieuw zijn lied Way back Home ten gehore bracht. Een geslaagde dag met dank aan de organisatoren Martin van der Ven, Rob Olthof en Hans Knot. Na de close-down van RNI op 24 september 1970 om 11h bracht Cress Records een 33 rpm EP uit met een herinnering aan het laatste uur. Hierin hoor je een terugblik op de negen maanden dat is uitgezonden met veel dj’s en een overzicht van de commercials. Maar uniek zijn de op dit plaatje opgenomen afscheidsboodschappen van de dj’s die niet aan boord waren zijnde Mark Wesley, Spangles Muldoon en Micheal Linsey. Als je op de hoes klikt hoor je (later op de avond) het plaatje.

De Radio Northsea International dj’s uit 1970

Robb Eden, Michael Lindsay, Andy Archer, Spangles Muldoon en Duncan Johnson

13 Thoughts on “Radiodag 2005

 1. Robbert on 7 september 2005 at 18:57 said:

  Dus zelfs als je niet werkt dan……….

 2. Inderdaad dan….

 3. Robbert on 8 september 2005 at 14:57 said:

  dan laat je ze ook nog voor je werken?

 4. Ach, ik doe weer veel (vrijwillers)werk voor anderen.

 5. Is dat wel volgens de ARBO regels zo met die ladder? Trouwens een mooi huis..is me opgevallen dat er prachtige huizen staan in Barneveld, allemaal kippengeld volgens mijn kennis daar.. šŸ™‚

 6. Ook veel mooie huizen in Barneveld van “Softwarehuis Baan-geld” uit de glorietijd van dat bedrijf Hans. Bedankt voor je compliment. De Rabobank en ik hebben inderdaad een mooi huis. Ik klaag niet.

 7. Robbert on 8 september 2005 at 19:59 said:

  Niet klagen , maar (huisje) dragen

 8. Je laat er weer wat moois van maken Douwe, ik doe het zelf. vr.gr.anne

 9. Rob Mesander on 23 oktober 2005 at 12:47 said:

  Douwe, uiterst links is toch Robb Eden en niet Robin Banks?
  Rob

 10. Je hebt helemaal gelijk Rob. En dat als Veronica fan. Nu is nog de vraag of de achternaam van nummer twee helemaal correct is.

 11. Evert Stolman on 24 oktober 2005 at 22:22 said:

  Volgens deze andere Veronica fan schrijf je zijn achternaam als “Lindsay”. En nog bedankt voor de lift!

  Groet,

  Evert

 12. Ja bedankt Evert. Die spelling kreeg ik inmiddels ook van Dr. Martin van der Ven.

 13. Was een prachtige dag, Douwe, nog bedankt voor de lift. vr.gr.anne

Post Navigation