Vanavond moet ik de dochters van mijn vriendin naar de Radio 538 drive-in-show brengen en vannacht weer ophalen. Dit fenomeen werd uitgevonden in de tweede helft van de jaren 60 door Radio Veronica 192. Je leest daarover hier een verhaal van Veronica technicus Ad Bouman. Zelf ben ik er nooit geweest. Ik hou niet van feestjes met (min of meer) verplicht dansen. Veronica had als organisator van drive-in-shows vele navolgers. Alle zeezenders hadden hun eigen shows maar ook de Publieke Omroepen (A-OE-OE-A VARA). Als je op het plaatje klikt hoor je hoe een reclamespot voor de drive-in-show van 18 juli 1969 in elkaar wordt gezet.

De bus met apparatuur (┬ę Hans Knot 1972)

6 Thoughts on “Drive-in-show

 1. Dieke on 20 oktober 2005 at 13:35 said:

  haha vet!!

 2. Ik denk niet dat de drive inn show door Veronica is uitgevonden. Het idee is destijds overgewaaid uit Amerika. Dus niets Veronica’s uitvinding. Wel mooie foto van de Veronicabus. Wie heeft die foto gemaakt Douwe?
  groet
  Hans

 3. Okay Hans, in Nederland geintroduceerd door Veronica. Geen idee wie de foto heeft gemaakt. Ik vond hem op het World Wide Web via Google Afbeeldingen. Er werd geen melding gemaakt van copyrights. Binnenkort zijn al mijn offshore foto’s daar ook te vinden zijn. Zonder moeilijkdoenerij!

 4. Evert on 29 oktober 2005 at 21:19 said:

  In 1975 heb ik m’n eerste drive in show bijgewoond. In dancing Suzie Q in Veenendaal. Veronica was al van zee, maar de drive in was niet anders als in de waterige periode. De zaal ging uit z’n dak bij Satisfaction. Benieuwd wat er zou gebeuren als Satisfaction op de 538 drive in show gedraaid zou worden….

 5. Heb je bus geleend voor de karoetsie web-log. Mag dat? vr.gr.anne

 6. Als Hans Knot maar genoemd wordt!

Post Navigation