Vandaag heb ik mijn handtekening gezet onder de aanschaf van een Mobile Home in de omgeving van Granada in Zuid-Spanje. Vorige week werd ik door zeezendervriend Leendert Vingerling gewezen op deze investeringsmogelijkheid. Hij is zelf vorig jaar succesvol in een eerste project gestapt dat nu zijn vervolg krijgt. Afgelopen week heeft iedereen die ik om advies vroeg het mij afgeraden vandaar dat ik wel doe. Net als in de jaren tachtig toen ik met collega Jan Manten bij Wessanen 24 uur per dag in de valutahandel zat en wij regelmatig de dag begonnen met het bellen van tien banken om te vragen wat ze die dag van de dollar verwachten. Als de banken eensgezind een koopadvies gaven dan verkochten wij en omgekeerd. Succes verzekerd. De Mobile Homes worden de komende 4 maanden gebouwd en staan begin volgend jaar op campings (zoals deze) en deze in de buurt van Granada. Voor een habbekrats vlieg je met Transavia naar Malaga en per 1 december 2005 komt daar de concurrentie van Air Berlin bij. Verder wordt er in de Sierra Nevada bij Granada steeds meer geskied. De Mobile Home wordt 5 jaar lang 40 weken per jaar verhuurd tegen een gegarandeerde huuropbrengst van 12 maanden per jaar. De overige 12 weken kan ik er zelf heen, of zelf verhuren of via de Spaanse makelaar die de 40 weken regelt verhuren. Ik zie het als een investering en niet als tweede huis in het buitenland waar je zelf steeds min of meer verplicht heen moet omdat het anders niet rendeert. Maar Zuid-Spanje is natuurlijk niet verkeerd om af en toe eens te verblijven.

Eén van de Mobile Home types

17 Thoughts on “Een Mobile Home in Zuid-Spanje

 1. Ik dacht dat dit stukje ging over je hulp voor de Web-cam. Bij werkt die nog steeds niet. En bij mijn werkgever ook niet. Kan je haar eens vragen wat er ontbreekt aan de ontvangers kant?

 2. Aantal mogelijkheden. Meest voor de hand liggende 1.Java is niet of niet goed geinstalleerd. 2. Je beveiliging staat extreem hoog. Het werkt echter overal, gisteren zag ik het nog bij een broer die nog telefoontikken heeft ipv ADSL.

 3. leendert on 22 september 2005 at 16:37 said:

  Goede investering! Altijd je eigen gevoel blijven volgen. Mensen zijn kuddedieren en praten elkaar allemaal na. Weet je nog de hausse op de beurs? Allemaal aapgedrag.

  Komst van Talpa.Iedereen wilde ineens voorTalpa werken, want dat zou het helemaal worden. En zo zijn er nog meer voorbeelden te noemen.

  Het getuigt van moed om tegen alle adviezen in toch een mobilehome te kopen. Dat zegt veel over je karakter. Tot in Spanje zullen we maar zeggen…

  Leendert

 4. Zo is het Leendert. We zien elkaar in Spanje volgend jaar, als ook mijn mobile home geplaatst is en ik van het rendement een vliegticket kan betalen.

 5. Gefeliciteerd met je aankoop, lijkt mee een aardig project. vr.gr.anne

 6. Je kunt het huren Anne. Voor een vriendenprijs.

 7. voor de herfstvakantie? Deo Volente en de gezonheid het toelaat. vr.gr.anne

 8. Nee, hij moet nog gebouwd worden en wordt DV in januari 2006 geplaatst. Maar Leendert heeft er al 8 die klaar zijn dus zou bij hem moeten kunnen.

 9. Wij (Annelies en ik) houden ons ook aanbevolen voor een hurperiode.

 10. Ik zet je op de lijst Dick. Wilma en ik gaan in januari 2006 even ter plekke poolshoogte nemen. Zodra er iets te boeken valt laat ik het je weten.

 11. Beste Douwe,

  Leuke vakantie gehad ? Volgens mij heb je wat het weer betreft niet zo getroffen, maarja binnen zitten kan ook knus en gezellig zijn
  Wil je tevens even zeggen dat ik de knoop heb door gehakt en ook zo investerings project heb gekocht in Spanje. Jou logica van als ieder het afraadt moet je het juist doen, sprak men wel aan en een paar reisjes per jaar om daar even te gaan kijken leek men ook wel wat Misschien kom ik je er nog wel een keer tegen, en verwacht dan ook wel op zijn minst dat jij dan even trakteert, omdat je namelijk aan de beurt ben.Niet verkeerd bedoeld hoor
  Die enen camping Alhambra lijkt me wel wat, zou het graag van je horen als je er in febr. bent geweest.
  Met vr. groet, Gerard. 😀

 12. Hoi Gerard,
  We hadden alleen donderdagmiddag regen, verder was het prima zoals je inmiddels hierboven kunt lezen. Als we elkaar in Zuid-Spanje tegenkomen tracteer ik inderdaad, klopt dat ik aan de beurt ben. Wij gaan de tweede helft van januari 2006 in Zuid-Spanje kijken en ik denk ook dat ik voor de omgeving Alhambra ga kiezen voor de plaatsing van mijn Mobile Home.

 13. Sylvia on 21 juli 2008 at 14:54 said:

  Hoi Douwe,

  We zijn ook van plan om een mobile home te kopen en het liefst in Spanje, zou je ons
  meer informatie kunnen geven over het kopen van een mobile home.

  Hoor graag van je.

  Met vriendelijke groet,

  Sylvia

 14. Hoe gaat het nu met je mobile home? Tweede week maart gaan we weer voor 5 weken naar Zuid-Spanje, kunnen we dan die van jou bewonderen? Vlieg jezelf nog eens die kant op? Kunnen we met z’n viertjes wat afspreken in Andalucia. Jij weet de antwoorden.
  Saludos de Albert y Mara

  P.S. Dat vliegen voor een habbekrats naar Málaga, daar heb je gelijk in als je de belasting en toeslagen er NIET bijtelt. We spreken uit ervaring want we vliegen regelmatig die kant op zoals je weet.

 15. Richard on 16 maart 2010 at 20:42 said:

  hallo,

  mooie chalet.
  zijn er nog chalets te koop?
  ik hoor het graag.

  Groeten Richard.

 16. Marianne Overdam on 24 februari 2011 at 13:52 said:

  Is Richard nog geweest in maart. Leendert wil je contact met ons opnemen gr Marianne

 17. yvonne on 27 februari 2011 at 16:36 said:

  Goedemiddag,

  Dit ziet er mooi uit,zijn er nog meer te koop,wegens reuma zijn wij op zoek,
  naar een mobilehome het liefst in costa blanca! eigenlijk maakt het niet zo veel uit,als de zon maar schijnt,dan heb ik veeeeeel minder pijn!!
  groetje uit maarssen

Post Navigation