Beste allemaal,

Ik kan het niet laten toch even jullie aandacht te vragen voor het volgende. We (liefhebbers van De Nieuwe Bijbelvertaling) doen een poging om De Nieuwe Bijbelvertaling de NS publieksprijs 2005 te laten winnen.

De NS publieksprijs is een jaarlijks terugkerende wedstrijd waarbij je kan stemmen op je favoriete leesboek. Dit jaar zijn er 6 boeken genomineerd die recent zijn uitgekomen en al snel heel populair werden.

De Nieuwe Bijbelvertaling is helaas niet genomineerd voor deze prijs, hoewel deze toch recent is verschenen en in hele korte tijd heel populair is geworden.

Nu is het leuke dat je bij het stemmen ook op een boek naar keuze kan stemmen. En ja, je raad het al, mijn oproep is ´Stem op De Nieuwe Bijbelvertaling´. Als er genoeg (zo´n 40.000) stemmen zijn en de jury gaat akkoord dan kan De Nieuwe Bijbelvertaling, ook al is hij niet genomineerd, toch de prijs winnen. Dat zou betekenen dat de NBV zich een jaar lang ´boek van het jaar´ mag noemen.

Voel je uiteraard niet verplicht om te stemmen. Dat is helemaal mijn bedoeling niet. Maar, als je het leuk vindt kan je stemmen op www.nspublieksprijs.nl. Vul bij titel in: De Nieuwe Bijbelvertaling (de editie maakt niet uit) en vul bij auteur n.v.t. in.

En mocht je de actie nou leuk vinden, dan kan je deze oproep natuurlijk doorsturen naar je eigen contacten.

Hartelijke groet,

ds Peter Colijn

De Nieuwe Bijbelvertaling En hier vindt u de Bijbel Online in elke door u gewenste vertaling

9 Thoughts on “Oproep van een dominee

 1. Robiie on 29 juli 2005 at 10:14 said:

  Ga je eindelijk een culturele interesse ontwikkeling initieren?

 2. Douwe, zit je daar nog met je finaciele overdenkiongen, is een onderdeel van jouw ontspanning. Leuk park, is wat voor de boys, we zijn er zowat geweest, maar eurodisney ging voor. vr.gr.anne

 3. Iets voor de volgende keer dan Anne. Ze zijn een groot nieuw stadion aan het bijbouwen waar De Drie Musketiers in 2006 hun kunsten in gaan vertonen.

 4. een echte kampeerder on 3 augustus 2005 at 20:17 said:

  Douwe, wat een gebeurtenis! Douwe kampeert en legt de verklaring af “dat kamperen zo gek nog niet is!!” Met deze uitspraak heb je de weg vrijgemaakt om vaker te gaan kamperen.

  Tot ziens op de camping!

 5. Bedankt voor de uitnodiging Gert. Het was leuk en wie weet wat de toekoemst brengt. Zo te zien zijn jullie weer veilig thuis. Werk ze weer volgende week. Ik ga volgende week vrijdag nog even met mijn kinderen naar Geneve op en neer als afsluiting van hun vakantie.

 6. zo ken ik je weer Douwe, zouden ze dat in Zwolle ook vinden?

 7. Ik denk het niet Juul. Ik begreep dat de familie JB te Z 3 weken in de regen heeft gezeten aan de Belgische kust maar ik wist niet of ze kampeerden of een decent vakantie vierden. Jelle vatte de vakantie samen met “Fast Forward”.

 8. Robbie on 19 augustus 2005 at 19:30 said:

  He Juult Geleick, iet met Paul en Lille. Ad Bouwman en Lex Harding

 9. Ds. Colijn kent u de dominee van Amersfoort?

Post Navigation