Voor de tweede keer in zeer korte tijd ging ik vanavond naar de bruiloft van één van de kinderen van goede vrienden van mij, bruidegom Eric Roetman en bruid Suzanne. Dat een bruiloft van één van mijn eigen kinderen nog een hele tijd gaat duren komt niet doordat ik zulke oude vrienden heb maar doordat ik zelf pas op 38-jarige leeftijd voor de eerste keer vader werd. De kerkdienst was in de Hervormde Oude Kerk in Ermelo waar ik eens ook zelf trouwde. De regel “een menslijk feilbaar woord werd hier door ons gehoord” uit Gezang 367 kon ik dus met gemengde gevoelens meezingen. Als verrassing voor het bruidspaar speelde de vader van bruid Suzanne een lied op zijn klarinet en zong een koor van vrienden een mij onbekend maar mooi lied. De band speelde onder de bezielende leiding van zangeres Joyce, de zus van de bruidegom, met als mooie solo “Lord light the fire again” tijdens de collecte. Ds. G.H. Fredrikze sprak over Mattheüs 7: 24-27 “Wie deze woorden van mij hoort en ernaar wandelt, kan vergeleken worden met een verstandig man, die zijn huis bouwde op een rots”. Na de dienst een snelle felicitatie in de naastgelegen Hoeve waarna bruid en bruidegom met familie en vrienden vertrokken voor het feest. Nog even een (malt) biertje bij vrienden in Ermelo gedronken en toen 20 kilometers zuidwaarts afgereisd.

5 Thoughts on “De bruiloft te Ermelo

  1. Ga je nog een link aanleggen naar vastaanland?

  2. Wordt aan gewerkt.

  3. Robbie on 9 augustus 2005 at 21:22 said:

    Ik begrijp dat een profesioneel persoon je gaat helpen met deze klus. Is te moeilijk voor mannen?

  4. Was je ex er ook?

Post Navigation