Naar aanleiding van een ingezonden brief in de Barneveldse Krant van zaterdag schreef ik gisteren een reactie aan de Krant na mijn bezoek eerder op de dag aan het Schaffelaarse bos met de nieuwe Oranjerie. Vandaag werd mijn brief al in de krant geplaatst. Inmiddels kreeg ik een aantal instemmende reacties hoewel in één reactie iemand de vraag stelde: óf is het personeel te duur op zondag of leggen hervormde calvinisten op gereformeerde grondslag mij hun bit in de mond?”. Op zich een interessante vraag maar in mijn reactie had ik bewust religieuze motieven achterwege gelaten. Hier volgt mijn brief.

Met verbazing las ik in de zaterdageditie van de Barneveldse krant de brief van de heer Cees Hoogeveen uit Garderen met een klaagzang over het niet open zijn van de Oranjerie in het Schaffelaarse Bos op zondag. De heer Hoogeveen wekt de indruk dat het feit dat hij sponsor is, zeggenschap zou (moeten) inhouden over de openingstijden van de Oranjerie. Gelukkig is dit niet het geval. Dan gaan de aandeelhouders van Ahold ook binnen de kortste keren bewerkstelligen dat Albert Heijn op zondag open moet. Als bijna buurman van het Schaffelaarse bos kan ik beamen dat het er prima vertoeven is en pleit ik er voor de 24-uurs economie daar niet zijn intrede te laten doen. Lekker wandelen, met je kinderen op de Koewei ravotten en de Schaapskooi en andere dieren in de bijbehorende weilanden begroeten lijkt mij voldoende zonder aanvullend commercieel vertier. En laat ons democratisch gekozen Gemeentebestuur, zijnde een werkelijke afspiegeling van de Barneveldse bevolking, maar bepalen wat de openingstijden zijn en niet toevallige zichzelf “mede-eigenaar” noemende sponsoren. De zinsnede “Jammer voor de mensen die nog werken, voor hen is er op zondag geen plaats” van de heer Hoogeveen lijkt me geheel misplaatst. Mijn jarenlange werkzaamheid in het bedrijfsleven heeft mij geleerd dat het altijd dezelfde mensen zijn die een dagtaak hebben aan het alleen maar klagen dat ze druk zijn. De echt hardwerkende mensen die hun werk goed organiseren hoor je niet en zijn vaak degenen die zich daarnaast inzetten voor kerkelijke, maatschappelijke of andere activiteiten. Niets voor niets zeggen de Engelsen “If you want something to be done, ask a busy man”. (Als je iets voor elkaar wilt hebben….vraag een drukbezet persoon).

6 Thoughts on “De Ingezonden Brief

 1. staat er goed op Douwe, wist niet dat je jet met camara had gemaakt. Ze kan al goed paard rijden.vr.gr.anne

 2. Bedankt voor de assisitentie met het verkleinen van het bestand Anne. Goede zondag.

 3. het is de mens zelf die zich het juk van een 24 uurs economie oplegt, nodig is het niet en gezond al helemaal niet.
  Na de postbus 51 spotjes over roken, te veel drinken en te dik zijn komt er straks vanzelf wel een spotje “ontspan….ontspan”. vr.gr.anne

 4. piet van de beek on 19 oktober 2005 at 10:28 said:

  regelmatig wandel ik zondags in het schaffelaarse bos ,zo ook zondag, wat een deceptie we kunnen alleen door de ramen kijken,
  de oranjerie zit op slot ! het was m.i. zeer ontspannend geweest
  om daar even een kop koffie te drinken
  door de weeks heb ik andere prioriteiten. jammer

 5. Snel verhuizen naar het Westen van het land is mijn dringende advies!

 6. Wie moet je kiezen je kunt beter jouw Wilma kiezen. oma

Post Navigation