Aangemoedigd door het aanhoudende fraaie weer en de recente berichtgeving in de Barneveldse Krant vertoefde ik vanmiddag in het vlak bij mijn huis gelegen Schaffelaarse Bos, dat door eigenaar Het Geldersch Landschap de afgelopen tijd voor circa 3 mln Euro is gerenoveerd. Grootste aanpassing is de bouw van Gasterij de Orangerie, een replica van de begin vorige eeuw gesloopte “plantenkas” achter het, in neogotische bouwstijl opgetrokken, Kasteel. Enorm veel bomen zijn gekapt waardoor een veels weidser uitzicht is ontstaan in het tot enkele jaren geleden verwaarloosde bos. Onderdeel van het bos is de zgn. Koeweide waar veel activiteiten plaatsvinden inclusief het jaarlijkse balonnenspectakel en het Veertienlanenpunt, een kruising van (inderdaad) veertien lanen.

Gasterij de Oranjerie De Koeweide met de Oranjerie op de achtergrond

8 Thoughts on “Het Schaffelaarse Bos

 1. mooi verslag, weet sinds vandaag pas dat Laser wat te maken heeft met haar-laseren dus… maar je had een mooi verhaal bij Peter… en we hebben nu de foto’s ook…

 2. Ton van W on 2 september 2005 at 12:28 said:

  Stond gisteren een stukje in de Stentor. Met foto’s. Interesse Douwe??

 3. Dank je Ton. Maar ik heb hem bij jou om de hoek (Bert R) gisteren al gekregen en gelijk op het web gezet gisteravond. Mijn derde foto hierboven is bijna identiek aan de Stentor-foto.
  http://i6.photobucket.com/albums/y210/douwedijkstra/Stentor.jpg

 4. Mooi verslag

 5. toch weer een klein beetje terug.vr.gr.anne

 6. Ha Douwe, mooi project, mijn broer werkt bij GLS, ook met de centen. vr.gr.anne we komen wel eens kijken.

 7. Je bent welkom!

Post Navigation