Vrijdag gingen Wilma en ik met Piet, Everlien en Celine van de Beek weer eens naar een DoorBrekers-bruiloft. Elke zondag komt een groep actieve mensen uit Zwartsluis naar DoorBrekers in Barneveld, meer dan een uur rijden enkele reis. Nu twee van hen – Jan en Gabrielle – gingen trouwen besloten wij een tegenbezoek af te brengen. Na geslaagde voorbereidingen voor de door ons te organiseren van Gilst familiedag op de Midden Veluwe reden we naar Piet, Everlien en Celine die in Vierhouten vakantie vieren. Dat is natuurlijk al een unicum want Piet staat bekent om zijn slogan "vakantie is een omslachtige manier van thuiskomen". Na een pannekoek bij etablissement Likkepot vertrokken we naar Vollenhove omgeving Zwartsluis.

                        

                                                                                           Aan de pannekoeken

Na wat sightseeing door het dorp meldden we ons in de feestzaal. We genoten van een fantastische trouwdienst. Pastor Peter Paauwe sprak naar aanleiding van Mattheus 6: 33-34 "Zoek eerst het koninkrijk van God en zijn gerechtigheid….." en haalde ook vervuldig onze trouwtekst uit Psalm 37 vers 4 aan. Vervolgens werd het huwelijk van Jan en Gabrielle ingezegend. Toen we vervolgens Happy Day zongen werden de aanwezige DoorBrekers – ondanks het feit dat we net in de preek het advies hadden gekregen om over geen ding bezorgd te zijn – gemaand te stoppen met jumpen, om de vloer van de bovenzaal niet te laten bezwijken.

                        

                                                                                            De trouwbelofte

Na de samenkomst volgde een geweldig feest. Na wat entertainment voor het bruidspaar volgde een spetterende disco. Toen ik een CD met Happy Day uit mijn auto had gehaald en deze via de ceremoniemeester naar de dj was gegaan kon alsnog de hele zaal tussen oude en nieuwe discohits door op dit nummer uit zijn dak gaan. Nu op de begane grond, dus zonder beperkingen.

                        

                                                                                           Op de dansvloer

Comments are closed.

Post Navigation