Ondanks het feit dat ik veel en vaak sport kijk zette ik, verlost van de hittegolf, hedenmiddag voor het eerst de buis aan voor het WK voetbal onder de 20 jaar. In de krant las ik al de hele week de naam Maduro als zijnde de aanstaande nieuwe Johan Cruijff maar wat een deceptie. Deze jongen stond werkelijk 120 minuten lang te prutsen. Vrij aangespeeld met alle ruimte wist hij zich toch elke keer weer de bal te laten ontfutselen door een Nigeriaan en als hij wel tot een pass kwam was die rechtstreeks naar een tegenstander. Als de verslaggever de naam noemde van een wisselspeler die aan de zijlijn klaar stond om in te vallen kon je vroeger met grote zekerheid voorspellen of deze naam bij een Nederlander of bij een Nigeriaan hoorde. Tegenwoordig lijkt dit, onder invloed van de multi culturele samenleving, bijna onmogelijk. Bij de vreemdste namen horen tegenwoordig Nederlandse paspoorten. Gelukkig maar dat Nederland na strafschoppen terecht verloor anders hadden we volgende week tegen Marokko gemoeten en was deze verwarring nog groter geworden. Foppe de Haan kan zijn verjaardag morgen gewoon in gezinsverband in Frieslân vieren. Elk nadeel heb zijn voordeel. Wel kinderachtig van Foppe trouwens om in de nabeschouwing te zeggen dat Nederland had verdiend te winnen. Onzin, Nigeria had vanaf de eerste minuut het beste van het spel.

22 Thoughts on “WK voetbal onder 20 jaar

 1. Joost on 10 mei 2005 at 17:18 said:

  OK dan! Hier de Boemerang. Ja dat waren vette tijden. Echt geweldig het ging nergens over maar we waren er druk mee.

  greetz

  Joost

 2. Douwe, het waren leuke tijden, zeker als je de meatings in Purmerend nog kunt herrineren. vr.gr.anne (is weer thuis)

 3. R!CK on 13 mei 2005 at 23:07 said:

  Leuke items Douwe.
  En een tijdje “uit” de roelatie, kan best verhelderend zijn.
  Je kwaliteiten behoud je toch zelf!!!

  Sterkte.

 4. Precies Rick, er zijn ontzettend veel leuke dingen in het leven naast werken, daar ben ik al snel achter gekomen. Geen gat gezien om in te vallen tot nu toe.

 5. Hi Douwe,

  Leuk zo’n weblog, een moderne uitvoering van een publiek dagboek :-))

  Dus volgend jaar juni is ’t 30 jaar geleden dat je zelf voor ’t eerste radio-aktief was, leuk en de progra’mma’s van toen klonken toen prima, je stem herkende ik niet toen ik je voor ’t eerste hoorde (een opname daarvan dan, ik heb je toendertijd nooit life gehoord).

  Veel succes met je weblog!

  Groeten

  Ben

 6. Dank je Ben. Voor deze 30-jarige viering van Radio Albatros eerst nog mijn 50e verjaardag Ben op 11 maart 2006. Prettige vakantie.

  Douwe

 7. gertvr on 14 mei 2005 at 19:58 said:

  Hoi Douwe,

  Jeugdsentiment, ook veronica, prachtig. Je cd wordt door ons veel gerdraaid. Bedankt!

  Groeten van ons allen,

  Gert

 8. Hi Gert,

  Graag gedaan. Copieëren van (christelijke) cd’s wordt weliswaar door sommige kerkgenootschappen veroordeeld maar ik sus regelmatig mijn geweten door weer eens een original te kopen. Ik ben blij dat jij nu een copie buitenshuis voor mij bewaard hetgeen is toegestaan. 😉

 9. Ton van Westendorp on 24 mei 2005 at 07:53 said:

  Hallo Douwe,

  Leuk om weer eens terug te denken aan de oude radiotijd.
  Samen met een aantal “amateurs” waren we actief in Ermelo.
  De Sylf (Arnoud J.) , Backfire (Ronald R.) Monta Rose (Andre) en ik zelf de Eternity. Kleine FM zendertjes en maar kletsen en proberen. Nadat de RCD aan de deur kwam ben ik er maar mee gestopt. Later hebben Arnoud en ik een officieele zendmachtiging gehaald (PA3ARC en PA3EBW).

  Leuk om weer eens terug te denken aan die oude radiotijd.

  Groeten,

  Ton.

 10. We moeten volgend jaar maar een reunie houden na 30 jaarTon. Hebben de Boemerang (Joost H.) en ik het laatst al over gehad. Bedankt voor je reactie en ik groet je uit een Zandvoorts internetcafé.

 11. Peter Lugtmeier on 25 mei 2005 at 19:34 said:

  Greetings aan alle ex-piraten !, waren inderdaad leuke tijden, dx-en, plaatjes draaien tot in de kleine uurtjes, mobielen etc. etc., het ging inderdaad vaak nergens over maar was great fun!
  Peter “Yesterday” Lugtmeier

 12. Bert Schuur on 8 juni 2005 at 23:31 said:

  Hoi,

  Leuk om al die bekende (roep)-namen weer tegen te komen.Ik herinner me indertijd naar Albatros te hebben geluisterd, al was de ontvangst in “Ermelo-oost” niet geweldig op 100,8 (?). Verder: Sylph, Dakota, Secret Voice, Yesterday, Pacific, Monterosa. Als ik me niet vergis heb ik nog ergens opnames van een aantal uitzendingen. Zal ze ‘es opzoeken. Begin 1981 (na 3 jaar aktief op 3 meter) kwam ook bij mij de RCD langs. Met wat opstarthulp van Sylph haalde ik eind 1981 mijn A-licentie. Tegenwoordig aktief op HF, 6,2 en 70 vanuit Amsterdam.

  Bert Schuur
  Berts@xs4all.nl
  Toen: Zeppos/Fabian
  Nu: PA3BFK

 13. Leuk Bert. Weer een kandidaat voor de reunie volgend jaar bij 30 jaar Albatros en Yesterday etc. Veel succes met je huidige zendactiviteiten. En de frequentie had je goed onthouden “Honderd komma acht miljoen trillingen per seconde, dit is Radio Albatros”. Mijn eerste jingle, ingesproken door mijn kleine broertje Hille.

 14. Ton on 19 juni 2005 at 22:57 said:

  Nee maar!
  Zomaar weer een oude Ermelosche Piraat/Amateur erbij!
  Bert Schuur, HW49 als ik me goed herinner. Ik heb een aantal jaren geleden de radiohobby ff in de wilgen gehangen. De Call PA3EBW bestaat nog wel.
  Douwe, als je na de vakantie langskomt moeten we het er maar eens over hebben. Ik weet dat Arnoud’s pa nog steeds aan de Steynlaan woont. Arnoud zelf woont in Haarlem/Nieuw Vennep of zo.

  Gr Ton.

 15. Prima Ton, de Sylph moeten we zeker uitnodigen voor de rexfcnie volgend jaar.

 16. Paul Mehlbaum on 18 september 2006 at 12:33 said:

  Hallo Douwe, ik ben geen bekende van/voor jullie, maar ik wil toch even mijn complimenten geven voor deze weblog. Ik heb ook even gekeken en geluisterd bij de ultieme Radio Luxembourg website. Ik luisterde veel naar Radio Luxembourg in mijn middelbare schooltijd, bij het huiswerk maken. Veel succes met deze weblog. Vriendelijke groet van Paul Mehlbaum uit Arnhem.

 17. Dank je Paul. Inderdaad is de Radio Luxembourg site van Dick Offringa heel cool. Ik was zaterdagavond nog in Arnhem, veel getreuzel om de stad uit te komen door vervelende voetbalsupporters.

 18. This is your wunderfull wunderfull station “Radio Together”
  Hallo luisteraars, hallo Amateurs……
  Ja, dat ben ik…..
  Was inderdaad een hele leuke tijd, met kontakt maken, programma’s , waarvan ik er nog veel op band heb…..
  Leuk om deze site tegen te komen en ik groet hierbij alle bekende stations…..
  Nog steeds gaat mijn hart uit naar radio maken…
  Na mijn “illegale-periode” ben ik 10 jaar werkzaam geweest bij de HALO, Harderwijker locale omroep , met een heus 60 jaren programma.
  Een groet via internet…..
  Douwe, heb je geen oude programma’s meer welke je hier neer kan zetten?

  rob

 19. Hoi Rob, ja het waren mooie tijden. Ik heb inderdaad nog wel de nodige programma’s waaronder van jouw Together. Op mijn site zie je overal programma’s van met name zeezenders aangeboden.

 20. Arnoud Jongsma on 6 augustus 2007 at 00:21 said:

  Hoi Douwe en anderen,

  Dat is lang geleden. Ik vond je weblog (complimenten!) door PA3ARC in Google in te tikken (was benieuwd of deze reeds vergeven is na beeindiging hobby). Een hoop nostalgie, waarvan veel reeds ver in mijn achtergrondgeheugen was verdwenen, en nu dankzij jouw site weer begon te leven. Ik woon sinds kort in Vijfhuizen (bij Haarlem), ben getrouwd, heb een zoon, en ben werkzaam bij Fugro (Fugro Intersite BV).

  Hartelijke groeten,

  Arnoud Jongsma

 21. eldorado ermelo on 20 september 2008 at 21:28 said:

  ja ik herriner dat als de dag van vandaag.ik luisterde altijd naar jullie.goede uitzendingen waren dat mooi om naar te luisteren absoluut. ik draai vandaag de dag nog geen vaste uitzending meer. ik ben begonnen in 1978 met een klein printje wz 7 daarnaa heel veel buisenzenders gehad met name qqe 0312 en de el 84 in dubbelbalans.daaarna de prof zenders met pll. 15 meter mast en in het begin een dipol horizontaal en een 7 elements richtantenne vermogen 40 watt max.60 watt in 1991.1995 ben ik verticaal uit gaan zenden.maar we zijn er nog af en toe en ook nog gedraait op 48 meter band kortegolf tussen de 6.2 en 6.4 kiloherts.met 30 watt heb ik heel wat kaarten uit buitenland ontvangen ieder vrijdag vaste prik uitzending. antenne was een sloperantenne.dan nog de middengolf draadantenne van 35 meter en 10watt alleen dat viel tegen zender kwam 5 km ver.dus daar ben ik ook nog mee bezig een goede aarde te krijgen. maar ja koper is erg duur dus dan maar wat anders de grond inslaan.als laatste werk ik nog steeds ook op 11 meterband [27 mc].ook heel europa en amerika gedraait. tja,het bloed kruipt…….. nou dit was de piratestory off my live. groeten eldorado

 22. Bedankt voor je reactie Eldorado. Tja, waren mooie tijden. Ik zend zelf al jaren niet meer uit. Heb wel in de jaren 90 voor de Nova uit Ermelo vaak programma’s gemaakt.

Post Navigation