Vandaag nam Wilma – na zes jaar – afscheid van haar collega’s in Rotterdam. Het werd een superfeest, georganiseerd op een van de Accentscholen in het Rotterdamse. Een aantal weken geleden hadden we al een flitsende uitnodiging in de bus gekregen.

                        

                                                                          Let op de extra Rotterdamse T halverwege

Rond 16 uur verzamelden Wilma, Danielle, Nathalie en ik ons in Brasserie van Onderen in het centrum van Rotterdam voor een gezellige receptie met vele genodigden waarmee Wilma tijdens haar loopbaan bij Accent heeft samengewerkt. Wilma werd toegesproken door haar baas Arie (Kooyman) en veel cadeau’s werden overhandigd waaronder een mooi schilderij van de Praktijkscholen en de Avondschool. Natuurlijk waren wij sinds de ontvangst van de uitnodiging al benieuwd wat de "workshop" zou inhouden. Tot Wilma’s grote verbazing en plezier werd het een workshop Aikido, een Japanse krijgsdicipline met een sterk filosofische inslag, die Wilma in het verleden veel heeft beoefend. Met een man/vrouw of 20 vertrokken we daarvoor na de receptie naar een zaal in de school waar een Aikido leraar ons ruim een uur onderhield met uitleg en oefeningen. Kenmerkend voor Aikido is dat op door de tegenstander uitgeoefende kracht wordt niet gereageerd met tegenkracht ("schrap zetten"), maar met méégeven, waarop diens kracht zich tegen hem kan keren wanneer hij uit balans gebracht wordt. Naast leerzaam was het reuze gezellig met veel hilarische momenten.

Daarna genoten we van een gezellige en lekkere chinese maaltijd die werd verzorgd door leerlingen van de praktijkschool. Wilma’s collega’s spraken en zongen haar toe, zoals je kunt zien in dit filmpje. Arie overhandigde een skimmia die symbool stond voor de planten en fruitbomen die we vorige week al hadden gekregen voor onze tuin in Barneveld. Veel van wat gezegd werd herkende ik gelijk of kon ik mij alles bij voorstellen zoals Wilma’s "voortvarendheid die men niet gewend was in het onderwijs" en "het meer zakelijk element in een doorgaans wat softe wereld". Het gaf een goed gevoel om zoveel gemeend positieve woorden over je echtgenote aan te mogen horen. Na Wilma’s afsluitende woorden vertrokken we met een volgeladen auto naar Barneveld.

Het gehele fotoalbum van Wilma’s afscheid vind je hier.

Comments are closed.

Post Navigation