Hé, hé wat een dag. Toen mijn vader 20 jaar geleden met pensioen ging verzuchtte hij na twee maanden dat hij nog drukker was dan toen hij werkte. Dat leek mij toen overdreven maar inmiddels weet ik beter. Ik ben blij dat ik nu om 23.30 uur met een biertje de video van PSV kan gaan bekijken. Eerst om 8.15 uur klaaroveren bij de school van mijn kinderen, daarna na AH, aan de leestafel de krant lezen, koffiedrinken, over-de datum-koek als ontbijt, social talking en daarna de dagelijkse boodschappen. Vervolgens naar de Bieb om in de zaterdag-NRC te kijken of er nog vacatures in staan en daarna naar huis waar Christiaan die een “videoservices” bedrijf heeft dat professioneel video’s overzet op DVD op bezoek komt. Interessant voor de vele video’s die ik graag digitaal wil hebben. Na een snel broodje naar mijn CWI-consulente die meedeelt dat ik naar “Fase 2” ga. Dat betekent UWV reïntegratiecursussen en support bij het solliciteren. Daarna een glasplaat voor mijn tuinhuisje halen bij een schildersbedrijf op industrieterrein de Briellaerd, gelijk door naar een hoveniersbedrijf in de buurt voor overleg over door mij gewenste tuinveranderingen en toch op dit industrieterrein zijnde rijd ik langs het kantoor van kerkvriend Piet die gelijk gastvrij wenkt dat de koffie klaar staat. Terwijl we door zijn uiterst succesvolle vleesbedrijf lopen praten we over de begintekst van mijn web-log uit Prediker. Voor het eerst in mijn leven zie ik hier hoe balkenbrij er uit ziet. Ik veronderstel dat dit voor bijstandstrekkers is maar Piet legt uit dat het een delicatesse is tegenwoordig. Toch eens bestellen bij mijn favoriete restaurant “kaviaar met balkenbrij”. Thuisgekomen grasmaaien, voortuin doen en snel eten en daarna worden mijn gerepareerde garagedeuren en nieuwe poortdeur teruggebracht, zodat de schilder ook weer verder kan. Terwijl deze nog geïnstalleerd worden vertrek ik naar Amersfoort naar een instructieavond voor nieuwe vrijwilligers van World Vision , een organisatie die kansarme kinderen, hun familie en gemeenschap in staat stelt hun lot in eigen hand te nemen en een menswaardig bestaan op te bouwen. Ik stel mijn zenuwinzinking maar weer even uit.

10 Thoughts on “Wat een drukte

 1. Ja Theo koomen, was een sportverslaggever met hart en ziel.
  Ik kan hem nog goed herrineren, was een plezier om naar hem te luisteren. vr.gr.anne

 2. Bart Van Peer on 14 september 2005 at 01:07 said:

  Ach ja. Elke “Zwitser” maak voor zichzelf uit hoe druk hij zich maakt.

 3. Zo is het Bart!

 4. Bart Van Peer on 14 september 2005 at 09:00 said:

  Naast de beslommeringen van het dagelijkse leven heb je natuurlijk tijd voor zaken waar je eerder niet aan toe kwam.

 5. De spijker op zijn kop Bart! Nuttige, maar ook vooral leuke zaken.

 6. Jij bent het die bepaalt hoe druk je het hebt. Dat is altijd al zo geweest.
  If you want to have something done, just ask a busy man

 7. Gewoon lekker doorgaan, lijkt mij. nog bezig geweest met flashbestandje? vr.gr.anne

 8. Ik ben net thuis. Ga ik nu mee sleutelen.

 9. En ik maar denken dat je al aan je “19 th nervous breakdown” toe was…
  Het is beter te wonen op de nok van een huis…..en dergelijke..

 10. Ik ken hem Dick!

Post Navigation