Vanmorgen toog ik na de koffie naar Hilversum voor de Veronicadag 2009. Ad Bouman en Juul Geleick hadden weer een leuke dag georganiseerd in Hotel Lapershoek, het gebouw waar in het verleden – van 1969 tot 1974 – de Veronicastudio’s waren gesitueerd. De geschiedenis van Radio Veronica begon in 1959 – in een "rokerig zaaltje" van Hotel Krasnapolsky in 020 – dus vieren we dit jaar 50 jaar Radio Veronica! Vele (Veronica-)vrienden schudde ik weer eens de hand zoals Ben Meijering, Anne Korevaar, Bart van Peer, Bert Alting, Evert Stolman, Wim van de Water, Martin van de Ven en vele anderen.

Naast genoemde organisatoren kwamen diverse Veronica en opvallend veel Radio Noordzee medewerkers van destijds zoals Hans Hogendoorn, Nico Steenbergen en Ferry Maat hun zaterdag goed besteden. ’s Middags was er een popquiz (die veel te lang duurde) onder leiding van Erik de Zwart. Erik vertelde en passant nog even dat de Norderney voorlopig in Antwerpen blijft liggen maar vast nog wel eens naar Scheveningen komt. Dat het schip in Antwerpen ligt is inderdaad zeker en vast, ik reed er donderdagmiddag nog even langs nadat ik voor mijn opdrachtgever naar Brussel was geweest. De uitslag van de quiz heb ik niet meer meegekregen doordat ik om een uurtje of vier huiswaarts trok omdat het gras op de Veluwe nodig weer eens gemaaid moest worden. Het was weer een genoeglijke dag, met dank aan Juul en Ad.

De Jan van Veen fans kunnen hier luisteren naar Alle Remmen Los na middernacht op zaterdag 13 november 1965. 

                        

                                                            Juul Geleick en Dick Boll – technici onder elkaar

                        

                                                  Jan van Veen, Nico Steenbergen en Hans Hogendoorn

                        

                                                     De Norderney in Antwerpen afgelopen donderdag

10 Thoughts on “Veronicadag 2009

 1. Ha Douwe,

  Na 31 jaar een andere auto, toch wel sterk een datsun. vr.gr.anne

 2. Een Mini Clubman in British racing green was onze eerste auto in 1972. Je kent ‘m Douwe?

 3. Peter Lugtmeier on 28 januari 2009 at 19:46 said:

  Hi Douwe,

  Leuk die Cherry 100A, daar heb ik nog eens enige kilo’s plamuur op gesmeerd weet je nog?

 4. Jazeker Peter. Woensdag die Datsun opgehaald, zaterdag jij met een kameraad in auto 1 en Annemarie en ik met de Datsun achter elkaar aan naar een cafe ergens voorbij Speuld (dacht ik). Daar vertrokken we gelijk weer wegens gebrek aan gezelligheid en toen knalde ik achteruit rijdend in de mist op een nieuwe Opel Ascona op de parkeerplaats van die tent. En daarna was er nog wel eens een “ongelukje”. Ach ja “je bent jong”. “Defensief rijden jongen” riep mijn vader altijd.

 5. De Datsun 100a was een lekker autotje! Het was een van mijn eerste auto’s, twee keer het klokje ermee rondgereden. Ik was zo gek op dat autotje omdat ik Rob Eden er ook mee gezien had, toen wou ik er ook een!

 6. Mooi verhaal Douwe, ik was eigenlijk wel van plan om ook eens naar Hilversum af te reizen, op het laatste moment kwam er toch iets tussen. Nou ja volgend jaar dan maar! Dank voor weer een uurtje “oud” Veronica!

  Groetjes Hans

 7. Leuk Douwe.

  Mooi dat je er was.

 8. Bart van Peer on 19 april 2009 at 22:41 said:

  Het was inderdaad een fantastische dag en ik vond het fijn je weer eens terug te zien, Douwe. Overigens dank voor de aangeboden download. Tot de volgende keer.

 9. Ha Douwe,

  waren weer gezellige uurtjes, nog hartelijk dank voor de cd.
  Leuk je weer eens te hebben gesproken. vr.gr.anne

 10. lotte on 8 mei 2009 at 22:46 said:

  ik vind die toyota prius echt een lelijke auto

Post Navigation