Tijdens mijn tripje naar Turijn het afgelopen weekend viel het me weer op dat we in Nederland eigenlijk maar verwend zijn met onze digitale zegeningen. Als ik in Nederland met mijn laptop via UMTS verbinding wil maken met internet lukt dat bijna overal in enkele seconden. Tijdens de trip naar Turijn probeerde ik hetzelfde maar of we nou in Duitsland, Zwitserland, Italië, Frankrijk, Luxembourg of België reden, overal kon slechts alleen met het veel tragere GPRS een internetverbinding worden gemaakt. Ook in de buurt van grote steden. Wanneer geen UMTS aanwezig is valt men hier automatisch op terug. De snelheid hiervan is echter zo gering dat je al snel besluit hier geen geld aan te besteden.

10 Thoughts on “UMTS

 1. Robbie (Japan) on 16 januari 2006 at 10:06 said:

  Blijft een boeiende naam: Femke

 2. In meerdere opzichten! Veel plezier in Tokyo en wijde omgeving. Ajax-NEC 1-1!

 3. Dubbel feest, met lekkere taarten als ik dat geweten had dan… vr.gr.anne

 4. Ton van W on 1 maart 2006 at 14:16 said:

  Tsja, vraag maar eens aan KPN hoeveel geld ze al niet in het UMTS net hebben gestoken en hoeveel klanten er aangesloten zijn 😕 Begin van de explosie van de Telecom Bubble.

 5. Er wordt al heel wat jaren aangewerkt, zal europees nog wel even duren. vr.gr.anne

 6. Hier in Barneveld heeft de gemeente onlangs een eigen terrein aangewezen waar een zendmast mag komen met als doel “het zelf in de hand houden of er een UMTS zender in kan worden gehangen”. Volgens mij is al die eventuele straling goed voor je weerstand.

 7. Ton van W on 3 maart 2006 at 12:56 said:

  Kan me er wel iets bij voorstellen. Zou ook niet graag onder een mast slapen. Het is een goed bewaard geheim dat onder zendamateurs veel kankergevallen worden geconstateerd.

 8. Toevallig staat er een artikel over dit onderwerp in het Eigen Huis Magazine van de Vereniging Eigen Huis dat vandaag door de brievenbus gleed. “Hoewel wetenschappelijk onderzoek aantoont dat het menselijk lichaam door elektromagnetische velden iets opgewarmd kan worden, is er nog geen hard bewijs geleverd dat de straling van zendmasten schadelijk is voor de gezondheid” is de conclusie.

 9. Wie wel eens een zendamateur vergadering bezocht heeft weet waarschijnlijk wel waar die (long)kanker gevallen vandaan komen! Maar er is ook wel iets te zeggen als je onder (of naast…) zo’n GSM paal verblijft, die de hele dag zo’n 300 a 400 watt HF staat te stralen. Zendamateurs zenden vaak niet de hele dag, en niet met zo’n vermogen. Maar roken doen ze wel de hele dag 🙂 Maar veel mensen (ik ook ) hebben de hele dag een GSM in hun zak, zo’n ding heeft ook de hele dag een zender aan, tja er is geen ontkomen aan. Er is een troost, ze zetten die masten vaak op bejaardehuizen! Tegen de tijd dat….goed …

 10. Ik woon precies tussen twee vlak bijelkaar staande bejaardentehuizen met de mooie Bijbelse namen Nebo en Elim. Heb al een plekje gereserveerd over 30 jaar in degene waar je wel tv mag hebben.

Post Navigation