Entreekaartje voor de Lingotto Olympic OvalDonderavond om 21.30 uur reed ik met Ad in ’t Groen, jarenlang de Samas accountmanager voor verzekeringszaken waarmee ik destijds door heel Europa trok, vanuit Tilburg richting onze bestemming Turijn voor de 10.000 meter schaatsen van de heren op de Olympische Winterspelen. Na een spoedig verlopen reis waren we om 8.00 uur vrijdagmorgen 50 kilometer ten noorden van Turijn waar we een hotel boekten voor de komende nacht, maar omdat we gelijk in de kamer konden deden we even twee uurtjes de oogjes dicht. Inmiddels was het gaan regenen en dat zou het als enige dissonant van deze dag ook aanhoudend blijven doen. Daarna naar Turijn op zoek naar de Lingotto Olympic Oval. Na een broodje en paar cappuccino’s gingen we rond 13h naar het stadion en bewonderden de entourage. Bob de Jong zette in rit 5 met 13.01.57 zo’n wereldtijd neer voor een laaglandbaan dat daarna niemand dat meer evenaarde. De laatste rit tussen Carl Verheijen en Chad Hedrick was ongemeen spannend en Carl haalde brons. Het werd daarmee een onvergetelijke middag. Vervolgens reden we naar het enkele kilometers verder gelegen Holland Heineken Huis. Deze locatie was totaal niet berekend op de honderden bezoekers, de logistiek om eten te krijgen was waardeloos aangezien iedereen langs een paar veel te kleine buffetjes moest en het voer was vervolgens steenkoud. Niet koud door het wachten, maar gewoon slecht geregeld. Het voelde daar bovendien aan alsof iedereen er kwam om enorm veel te gaan drinken dus besloten we om 21 uur om op zoek te gaan naar het statige Caffe Torino van waaruit Mart Smeets elke avond op Nederland 2 zijn Studio Sportwinter uitzendt. Na een zoektocht en wat rond vragen zaten we aldaar in een chique zithoekje. Om 23.20 uur begon de uitzending met te gast de medaillewinnaars Bob de Jong en Carl Verheijen en Freek de Jonge, een oudgeworden man die nauwelijks aan het woord kwam. Bij de intocht en uittocht van de medaillewinnaars speelde het dweilorkest Kleintje Pils. Echter, nadat met deze uittocht de tv-uitzendiging was besloten bleef het orkest voor het café staan en speelde voor de honderden toestromende Italianen enkele krakers zoals O sole mio, Volare en My Way. Er werd uit volle borst meegezongen en gedanst door de toeschouwers. De sfeer was enorm en hier zie je een filmpje. Na een prima nachtrust zijn we inmiddels op de terugweg maar door veel files en een paar verkeerde wegkeuzes van ons gaat het aanmerkelijk minder snel dan de heenreis. Volgens het Audi-navigatiesysteem zullen we over ruim 9 uur om 21.39 in Tilburg zijn.In het Olypisch Stadion, de Lingotta Olympic OvalMet Erben Wennemars in de stromende regenIn Caffe Torino

7 Thoughts on “Goud en Brons in Turijn (we waren erbij)

 1. leendert on 26 februari 2006 at 09:54 said:

  Een leuke impressie en dito foto’s. Je hebt een zwaar leven Douwe!! Over twaalf dagen alweer een feest. Toch maar Kleintje Pils uitgenodigd ?

  Ik had overigens ook nog een foto verwacht met ‘babe’ Ria Visser…

 2. he leuk met erben… onze dalfsenaar… komt vaak in mijn winkeltje… met vrouw en kind…

 3. Leuk deze foto’s, je kwam goed im beeld. prachtige wedstrijd. vr.gr.anne

 4. Heyy Douwe,
  wat een leuke foto’s..!! Vooral die met Erben..!!
  Leuke tijd gehad daar??
  Groetjes…

 5. Absoluut de moeite waard geweest Anja. Alleen het HHH viel tegen maar daar waren we eerder op de dag al voor gewaarschuwd door echte schaatsliefhebbers.

 6. Prachtige impressie Douwe. Er is een “stukjes schrijver” aan je verloren gegaan!
  Iets voor de Barneveldse courant?

 7. Ja, daar publiceer ik al in zoals je weet Juul. Het is trouwens Krant en geen Courant. Krijg ik ook veel leuke reacties op! Hans Knot verwijt mij wel eens dat hij veel en ik niet schrijf. Maar ik heb gewoon een ander (breder) publiek!

Post Navigation