Zaterdag vindt in Amsterdam weer de jaarlijkse radiodag plaats die eigenlijk beter zeezenderdag kan heten. Zeker 300 meest mannen met monomane zeezendertrekken komen kijken naar en socializen met hun radio-idolen van weleer afgewisseld met de vertoning van oude videobeelden. Dat was mijn openingszin bij mijn weblogje over de zeezenderdag van 2007 en nu zijn we alweer een jaar verder. Overigens werd het aantal van 300 bezoekers ver overtroffen vorig jaar. De zeezenderdag 2008 heeft als thema Radio Caroline in the late seventies 1977-1980. Een goede gelegenheid om nog even mijn weblogje te promoten waar je op studiokwaliteit het laatste uur van Rob Hudson kunt horen op Radio Caroline op 9 december 1979, dus midden in de periode waaraan aandacht zal worden besteed. Ook zal met de komst van Adriaan van Lanschoot aandacht worden besteed aan Radio Atlantis, waaraan ik ook -zeker waar het de Engelstalige service betreft – goede herinneringen heb. Ik zal morgen nog even een mooie studiotape van Radio Atlantis uploaden.

                         

                                            Inspectie van Radio Veronica’s zendschip Norderney

Op jongstleden 28 september 2007 stelde ik een mooie opname van het tweede uur van Veronica’s Billboard Hot 100 van vrijdag 28 september 1973 hier beschikbaar en vandaag vond ik toevallig het eerste uur. Voor de liefhebber, een copietje van de studiotape.

Inmiddels is de radiodag weer achter de rug. Een prima dag waarop ik weer veel zeezendervrienden heb gesproken en een gezellig diner is een chinees restaurant als afsluiting.

Meer foto’s van de Radiodag 2008 vind je hier

                         

                                                                             Adriaan van Landschoot

                         

                                                           De Nederlandstalige Caroline dj’s in 1979

                         

                                                           Radio Caroline dj’s in de tweede helft van de jaren 70

                        

                                                           Radio Caroline dj’s eind 1979, begin 1980

                        

                                                  In gesprek met Maurice Bokkebroek en zijn echtgenote

4 Thoughts on “Radiodag 2008 in Amsterdam

 1. Leuk, ik zie je zo Douwe!

 2. Hallo Douwe,

  Mooie opnamen weer. Alleen, die van Billboard American 100 zijn beiden verkeerd. Deel 1 staat niet op http://www.albatrosstudio.mp3/BillboardHarding1.mp3 maar op http://www.albatrosstudio.nl/BillboardHarding1.mp3 .

  Deel 2 zou zich op http://www.albatrosstudio.nl/Webruimte.doc bevinden, maar daar kan ik helemaal niets van maken..

  Bedankt weer voor de uren luisterplezier.

  Frank!

 3. Hallo Frank, Je eerste opmerking is terecht, ik heb de link aangepast. Wat de tweede betreft lijkt de boodschap me duidelijk. Veel plezier ermee!

 4. Leuk om je gisteren ook eens in het “Echt” te zien Douwe! Dank voor de opname, en voor de liefhebbers heb ik ook een aantal foto’s op mijn weblog staan.

  Groetjes Hans

Post Navigation