Vanaf 1974 tot 1978 luisterde ik veel naar Radio Mi Amigo.  De eerste acht maanden dat Radio Mi Amigo uitzond werden de programma's eerst opgenomen in Den Haag en later in Breda. Nadat Radio Veronica, Radio Noordzee en Radio Atlantis op 31 augustus 1974 hun uitzendingen vanaf schepen op de Noordzee (noodgedwongen door overheidsmaatregelen) staakten ging Radio Mi Amigo door en verhuisde haar studio's – na een half jaar – naar Playa de Aro aan de Spaanse Costa Brava waar eigenaar Sylvain Tack al een buitenhuis had boven op de berg Mas Nou.

                         

                                                 De Mi Amigo dj's die in Spanje gingen wonen

In maart 1975 bouwde technicus Maurice Bokkebroek de eerste studio's in een gehuurd pand op de berg en op 4 augustus 1975 bracht ik hem, reizend door Europa met een interrailkaart, voor het eerst een bezoek. Ik ontmoette op de zaterdag daarvoor een Duitse Mi Amigo fan voor de Mi Amigo winkel in Playa de Aro (waar vanaf voorjaar 1976 de studio zou worden gevestigd). Met deze Duitse fan hield ik contact. In 1976 ging hij opnieuw naar Playa de Aro en in 1977 gingen we samen naar de Spaanse Mi Amigo studio's.  

                         

                                                                             De bovenstudio van Radio Mi Amigo in Playa de Aro

Deze week precies 35 jaar geleden werd de Mi Amigo Top 50 – van zaterdag 3 juli 1976 -gepresenteerd door Bart van Leeuwen omdat Peter van Dam ziek was. Peter was door een glazen deur gelopen en had snijwonden opgelopen. Deze Top 50 werd in de bovenstudio van Mi Amigo opgenomen in tegenstelling tot de meeste doordeweekse programma's die beneden op cassette werden opgenomen in de studio aan de doorgaande straat. Het eerste uur van deze Top 50 vind je hier. Hoor hoe Bart het programma start en daarna weer opnieuw begint omdat hij de aftelling voor de jongens aan boord was vergeten. Soms mist een stukje van een plaat. Via de recorder waarop deze tape werd opgenomen hoorde je ook de voorafluistering van Bart hetgeen ik heb weggeknipt.

14 Thoughts on “Radio Mi Amigo Top 150 nummer 128 van 35 jaar geleden

 1. nathalie on 4 mei 2011 at 12:18 said:

  hoe weet je of iemand een goede kapper is of niet?
  Altijd al afgevraagd,
  have fun
  xx

 2. rene on 4 mei 2011 at 22:46 said:

  dat hangt er van af hoe vaak je terug moet komen.

  leuk hoor die foto’s. op die manier genieten wij ook nog een beetje. Veel plezier en een mooie bruiloft

 3. De bruiloft was een mooi excuus voor een reisje René!

 4. Peter Vrakking on 10 juli 2011 at 22:12 said:

  Dank je wel voor deze download Douwe.
  Mi Amigo blijft een plezier om naar te luisteren

 5. Bart Van Peer on 10 juli 2011 at 23:17 said:

  DOok namens mij dank voor de download, Douwe.
  Momenteel luister ik naar de geschiedenis van de zeezenders die ik enkele jaren geleden van jou ontving.
  Heb je toevallig geen studiotapes uit eind augustus/bzgin september 1974 in mp3 beschikbaar?
  Ik ga straks of morgen de Top 50 eens beluisteren.
  Hartelijke groet,
  Bart

 6. rudy van accoleyen on 12 juli 2011 at 10:43 said:

  Leuk om dit te horen, dikke merci. Zou het kunnen dat het mengpaneel dat later aan boord van de Mi Amigo stond hier gestapeld staat tegen de muur?

 7. Graag gedaan Rudy. bent u de broer van Patrick Valain?

 8. Douwe on 12 juli 2011 at 19:21 said:

  @Bart. Ja, die heb ik ook wel. Ik zal eens kijken vor U.

 9. Top! Bedankt voor de opname!

 10. eric van houtte on 14 juli 2011 at 11:21 said:

  Leuk, ik was toen bijna afgestudeerd en luisterde veel naar Mi Amigo. Men had toen toch wel wat goeie mensen, zoals Bart, Marc, Frank, Hugo,…

 11. paul ciesielski on 15 juli 2011 at 08:41 said:

  Hallo,vanuit Zuidwest Frankrijk(hourtin)
  Wanneer ,ik woont in Noordfrankrijk(Valenciennes),ik war een trouwd luisteraar,van de piraaten zenders,vanaf de Noordzee….
  Nu,ik won ,alleen met mijn herrinneringen ,aan de radiozendscheppen en zijn avontuuren…
  Ook,ik bouw modellen radiozedscheppen voor fans.(Contact:paul.ciesielski@free.fr)of kijk naar de site :offshoreradios.de.
  Ook,ik heb kennen Sylvain Tack,in Parijs,in 1977,ik heb,ook kijk naar zijn graf ,in Oudenburg,in Vlaanderen(Dit een trieste einde voor een groot man ,een pionnier van de Vlaamse radio….
  Nu,ik ga,aan mijn modellen te werken…..
  Doooiiiiii…..
  Paul

 12. Jan Konst on 17 juli 2011 at 09:54 said:

  Douwe, bedankt. Mi Amigo was de beste zeezender ooit.

 13. harrie limpens on 18 juli 2011 at 12:35 said:

  super douwe dat u miamigo nog een warm hart blijf geven ben zelf een grote zeezender fan ik heb van miamigo alle bandjes op mp3 en cd gaan zetten heb bijna ales van miamigo dan nog een hoop dvd,s zelfs die van in zoerzel belgie toen de dj,s allemaal daar waren twee dagen lang en dan nog van de anderen zeezenders die allemaal op zee hebben gelegen laats was leon balmakers van miamigo bij mij thuis die keek zijn ogen uit wat ik allemaal aan spullen heb van de zeezenders als u wat zoek of anderen mensen kunnen ze contact met mij op nemen van een grote zeezenderfan uit maastricht harrie limpens mergelweg 139 6212xc maastricht

 14. Mario on 23 juli 2011 at 14:28 said:

  Dank je wel Douwe!
  Mooi stukje nostalgie weer! In die tijd ging ik vaak naar Playa de Aro op vakantie en heb Mi Amigo vaak een bezoek gebracht. Kreeg toen van Maurice een hele cassette thuisgestuurd met jingles van o.a. Mi Amigo. De cassette heb ik nog. Staat het bekende werk op dat al vaak aangeboden is op het forum.

  Gr. Mario

Post Navigation