10 Thoughts on “Olympische Spelen

 1. Ja weer een periode voorbij, een nieuw begin.
  De old lady weer een jaar langer op de muur. vr.gr.anne

 2. Waar komt dat toch vandaan Douwe? Mijn ouders ruimden ook altijd de kerstversiering op op 6 januari. En ook ik deed dat altijd, uit een soort van gewoonte omdat mijn ouders het altijd zo deden, maar… ook bij mijn vriendin is het precies hetzelfde. Vrijdag ging de versiering in de doos! Waar komt dat eigenlijk vandaan, dat ‘ontsieren’ op drie koningen? Mijn schoonouders zijn niet gelovig (maar doen het ook zo), mijn vriendin en ik ook niet, mijn ouders ook niet maar… mijn moeder is wel katholiek opgevoed en die zei altijd dat ze dat zo doet omdat dat vroeger zo de gewoonte was binnen de kerk.
  Klopt dat Douwe? Ligt er een diepere betekenis achter het opruimen van de kerstversiering op drie koningen? Ik ben heel benieuwd.

 3. Driekoningen is het feest waarmee de ‘Kerstkring’ van 12 dagen, die met de nachtmis op kerstavond begint, wordt afgesloten. Na deze datum nog kerstversiering in huis hebben, brengt volgens de overlevering ongeluk. Kijk eens op de website die ik hierboven heb neergezet Gertjuh. Ik heb het niet van huis uit overigens maar vind het gewoon gezellig tot de laatstse dag. Ik hang het trouwens niet op voor Sinterklaas, niet gelijk als advent begint dus.

 4. R!CK on 8 januari 2006 at 00:52 said:

  Wel mooi dat de Mia Amigo daar tussen mag blijven hangen…. 😉

 5. Ja, die hangt er sinds ik na mijn scheiding weer in mijn huis terugkwam!

 6. Nou; hier hangen de kerstkaarten nog steeds.
  Die blijven hier aan de muur hangen tot na mijn verjaardag op 22 januari; die ik vier op zaterdag 21 januari a.s.
  Mocht iemand ook zin hebben om te komen;
  op 21 januari a.s. vanaf 20.00 uur ben je van harte welkom in Emmeloord!

 7. Helaas moeten wij verstek laten gaan Dick. Wilma en ik zijn dan op fact-finding-mission in Granada in Zuid-Spanje.

 8. ja soms kan het leven waardeloos zijn… geniet er van want dit is echt de mooiste afstand… ben zelf een echte duursporter dus prachtig deze afstand…

 9. Moeten is dwang, schaatsen is volwassenen gezang. vr.gr.anne

 10. Geniet ervan..!! Ben benieuwd of onze jongens er iets van bakken..!! 8)
  Over et algemeen zijn ze wel beter in de langere afstanden dus kep goeie hoop..!! 🙂

Post Navigation