Soms praat je met iemand en constateer je al snel dat je het over iets totaal verschillends hebt. Maar dat dit laatste ook een hele tijd kan duren bleek mij zaterdagavond. Toen we om ca 22.30 uur in Berlijn in de auto stapten na Calling All Nations besloten we eerst even de stad uit te rijden en dan op de snelweg te tanken en nog anders te gaan eten en inslaan voor onderweg dan Bratwurst. Zo gezegd, zo gedaan. Martine besloot bij het tankstation in de auto te blijven om alvast even haar ogen dicht te doen en met Joram en Bart ging ik naar binnen. Na de diesel te hebben afgerekend liepen we naar een counter met voedsel, beheerd door een mevrouw die er duidelijk geen zin meer in had. Terwijl wij wat bestelden kwam er een Belgische schoonheid bij ons staan die mij vroeg of ik voor haar wilde bestellen omdat ze geen Duits sprak. Natuurlijk was dit geen probleem. Doordat het allemaal niet zo snel ging met de Duitse mevrouw achter de balie raakten we aan de praat. De Belgische dame begon met “Was u ook naar de lofprijs?”. Verrast bevestigde ik dit en kregen we het uitgebreid over de fantastische muziek van de topartiesten, het voortreffelijke weer, de uitstekende sfeer etc. etc. Of ik wel vaker naar dit soort muziek ging wilde ze nog weten. “Ja zei ik, sinds ruim twee jaar, nadat ik een nieuwe vriendin heb leren kennen”. Omdat de bestelling niet opschoot mopperde ze wat waarop ik tegen haar zei: “Zij die geloven haasten niet”. Ze schoot in de lach en zei dat dit vast niet in de Bijbel stond waarop ik zei "zeker en vast, in Jesaja 28 vers 16". Niet dat ik de Bijbel uit mijn hoofd ken maar deze tekst citeer ik frequent. Na nog een poosje over ons bezoek aan Berlijn te hebben gepraat zei ze: “Maar vertel eens, hoe oud zeide gij eigenlijk?” Ik antwoordde “net 50”. Oh zei ze “mijn ouders zijn maar iets ouder, maar die houden helemaal niet van technomuziek, hoe komt het dat u daar op deze leeftijd wel van houdt en dat nog wel sinds pas twee jaar?” Op dat moment besefte ik dat ze in haar eerst zin geen "lofprijs" maar "loveparade" had gezegd. Tijdens een hartelijk afscheid vroeg ze nog even "hoe die Bijbeltekst ook weer precies luidde, omdat haar vriend haar zo vaak vroeg om eens een beetje op te schieten."

4 Thoughts on “Misverstand (maar wel leuk)

  1. Matthijs had de hele week vakantie en de rest van de school had ook vrij door waterschade. vr.gr.anne

  2. Zo zie, des Heren wegen zijn ondoorgrondelijk. Op naar de bergen met de frisse lucht.vr.gr.anne

  3. Martine on 21 juli 2006 at 23:51 said:

    Terwijl ik lekker lag te slapen in de auto gebeurde dit allemaal. Erg leuk en had het wel mee willen maken :D. Ik mis de sfeer van Berlijn nu al… Wat een dag!!!

  4. Misschien is de Loveparade wel een Lofprijs op een andere manier.

Post Navigation