"In een benauwd en rokerig vergaderzaaltje van Amsterdams Krasnapolsky werd in oktober 1959 de kiel gelegd voor het vrije radioschip Veronica". Aldus Gerth van Zanten in zijn boek de Veronica Saga uit 1968. Om precies te zijn 15 oktober 1959 dus vandaag exact 50 jaar geleden. Een mooie gelegenheid om hier deel 4 neer te zetten van de 25 jaar Veronicastory die in 1984 op Hilversum III werd uitgezonden. Titel: "de laatste loodjes"

                        

                                                                                                  Boordstudio in de Norderney

                        

                                                                                                  Boordstudio in Museum RockArt met Hans van Velzen

3 Thoughts on ““In een benauwd en rokerig vergaderzaaltje…”

 1. Philip Taghon on 18 oktober 2009 at 10:32 said:

  Dag Douwe,

  Bedankt voor alweer een aflevering, nog één te gaan!

  Toch spijtig dat de boordstudio niet (terug) in de Norderney kan worden geplaatst en dat het schip zo niet, zij het voor een klein gedeelte, maar het zou ook de start kunnen zijn van een volledig project, in zijn volle glorie kan worden hersteld.

  Die Engelsen (zie Ross Revenge) zijn op het gebied van “heritage” een voorbeeld, maar natuurlijk is wat jullie in Nederland doen ook niet niks hé!

  Philip (Jabbeke-België)

 2. Hi Philip, bedankt voor je reactie. Inderdaad zou het het mooiste zijn als de Norderney weer in oude glorie zou worden hersteld. Maar degenen die dat zouden kunnen financieren lijken geen of onvoldoende interesse te hebben. Jammer maar waar.

 3. adriaan on 27 oktober 2009 at 19:03 said:

  Hier zou een taak moeten liggen voor het omroepmuseum. De boot volledig in de oude staat hersteld en in de achtertuin is zondermeer een aanvulling voor de radio en TV geschiedenis in Nederland.
  Het is te gek voor woorden dat dit niet in NL te zien is?

Post Navigation