Omdat ik eind vorig jaar geen goed gevoel had bij de oplopende lange rente vroeg ik de Rabobank een voorstel te maken om voor mijn beide resp. per 1-1-2006 en 1-7-2006 vervallende hypotheken een voorstel te maken om de rente voor 10 jaar vast te zetten. Omdat we daarbij al afspraken dat ik de op dat moment geldende rente van 3,9% zou gaan betalen hoefde ik me hierover tijdens de verdere onderhandelingen over de voorwaarden geen zorgen te maken. In eerste instantie keurde de locale Rabobank Barneveld-Voorthuizen mijn aanvraag goed maar vervolgens keurde het hoofdkantoor van Rabo in Utrecht het voorstel af omdat daar veel meer naar de relatie tussen je hypotheekschuld en je inkomen wordt gekeken in het kader van de zgn. zorgplicht van de bank en ik had slechts een ww uitkering. Nadat ik met een uitgebreid spreadsheet had aangetoond dat ik zeven jaar zonder betaald werk aan mijn financiele verplichtingen zou kunnen voldoende kwam er wat schot in de zaak. De veranderende regelgeving binnen Rabobank per 1-1-2006, waarbij meer beslissingsbevoegdheid naar de locale kantoren is toegeschoven, zorgde vervolgens ook voor een stap in de goede richting. Intussen viste de Rabo regelmatig naar de stand van zaken met betrekking tot de nieuwe baan waar ik mee bezig was maar daar liet ik weinig over los omdat ik vond dat ze ook zonder die zekerheid over de brug dienden te komen. Beton onder water tegen brand verzekeren dat kunnen we allemaal. Vandaag heb ik uiteindelijk, na nog wat discussie over de kleine lettertjes en wat kostenreducties de offerte ondertekend en betaal nu dus 3,9% tot 1 juli 2016. Wanneer ik nu, een paar maanden later, een dergelijke offerte zou aanvragen zou de rente 4,3% zijn dus leert een snelle berekening dat ik over 10 jaar bruto Euro 17.000 heb bespaard. En met dat gevoel kruip ik nu tussen de lakens.

3 Thoughts on “Hypotheken 10 jaar verlengd

  1. Patrick is aan het einde van deze week weer terug, fluisteren stemmen op de weblog.

  2. Mooi Anne. Bedankt voor de info.

  3. Robbert (Brussel) on 15 februari 2006 at 18:28 said:

    Heb net ook een nieuwe hypotheek afgesloten. Bij Westland bank.
    Ik ga zo het vliegtuig in met het gevoel dat ik de komende 5 jaar 15 keuri bespaard heb.

Post Navigation