Terwijl mijn goede vriend en Microsoft-hater Bert meer dan 95% van de bestanden van mijn gecrashte harde schijf met behulp van Linux overzet naar zijn pc maak ik maar even een logje. Samen met Anne, die ik op Centraal Station Rotterdam vanmorgen oppikte, reed ik naar het Belgische Oudenburg (bij Oostende) om de begrafenis bij te wonen van Sylvain Tack. Op de parkeerplaatst ontmoetten we Will van der Steen, Bert Bennett en Norbert en liepen gezamelijk het kerkhof op waar zich al een aantal mensen had verzameld. Om stipt 15h spraken achtereenvolgens Bert, Norbert en Marcel Siron enkelen woorden bij de kist van Sylvain. Daarna sloot de burgemeester van Oudenburg, die vond dat Sylvain een waardige begrafenis verdiende, de plechtigheid af. We legden allen een witte bloem op de kist, waarna de mensen van de begrafenisonderneming de kist in de grond lieten zakken en het graf dicht maakten. In minder dan een half uur was de plechtigheid voorbij. Onder de aanwezigen waren ook Ton Schipper, Adriaan van Lanschot en Patrick Hendrikx (Dubateaux), de broer van Jacqueline waarmee Sylvain in Playa samenwoonde. Uit de muziekwereld waren Eddy Govaert, Erik Marijsse (“naar Playa de Aro”) en John Horton present. Een aantal mensen zag elkaar voor het eerst in 30 jaar weer. Aanvankelijk had ik mijn fototoestel diep in mijn jaszak gestoken maar vanaf de eerste seconde fotografeerden velen inclusief familieleden er “vrolijk op los” dus schoten Anne en ik zonder schroom ook maar wat plaatjes.

Bert Bennett en Will van der Steen voor de plechtigheidHet graf van Sylvain Tack

11 Thoughts on “Begrafenis Sylvain Tack

 1. Je bent er snel bij Douwe! vr.gr.anne

 2. Gelukkig zis de belastingdienst door APPLE gebruiker Andr├ę Rouvoet “wakker” geschud en is het programma er ook voor de MAC.
  Maar ik snap niks van belastingen dus, dat wordt toch weer vriend Wim (mr in het fiscaal recht) dus dat zit wel goed.

 3. Klopt, ik zag inderdaad bij het downloaden dat je voor eerst moest kiezen uit Windows of Mac. Ik bereid me vast voor op het invullen van veel biljetten de komende maanden (Geen meester in fiscaal recht maar wel ervaringsdeskundige).

 4. we zijn benieuwd naar de foto’s, een man die toch historie heeft geschreven wat radio betreft moeten we weer missen.

 5. Een bewogen dag Douwe, goed dat we zijn geweest. vr.gr.anne

 6. Mooi dat jullie geweest zijn Douwe!
  Bert (Die bij Rob Out buiten Cor B. niemand heeft gezien…)

 7. Het was absoluut mooi Bert. Mi Amigo zond uit van mijn 18e-22e jaar en dat is een tijd van je leven waarin veel gebeurd. Ik denk met enorm veel plezier terug aan het luisteren naar programma’s als Baken 16 en Peter van Dam shows. Evenals aan mijn bezoeken aan Playa de Aro in 1975 en 1977 waaraan ik een blijvende vriendschap met Maurice Bokkebroek heb overgehouden! (Toen Rob Out overleed was ik even in een mindere periode van mijn leven).

 8. Bart Van Peer on 18 februari 2006 at 21:34 said:

  Hartelijk dank Douwe en Anne. Jullie hebben mooi werk geleverd. Een goed initiatief.

 9. Dank je Bart. Ik was al benieuwd wat jouw reactie als local zou zijn.

 10. KLASSE… groots dat jullie de moeite hebben genomen om te gaan… en die foto’s, als er een vorst begraven is, is dit normaal… dus waarom bij Sylvain niet… perfect… jammer dat de zeezendergroep weer eens grof moet reageren en zich misdragen… dacht laat ik na al die tijd maar weer eens kijken wat er staat over Sylvain… maar helaas… nu definitief Mesnews verwijdert… zeezenders blijven mijn grote hobbie… maar dit soort reacties staan ver weg van mij…
  Dus nogmaals KLASSE dat jullie hem zo wilden eren en dat zeg ik als Veronicamens… Sylvain was groots…

 11. Dank je HUUB. Groeten in Zwolle.

Post Navigation