Vanavond spitte ik nog even in mijn studio door stapels radio-opnames die ik de afgelopen 40 jaar heb verzameld van met name zeezenders, zo’n 6.000 uur vermoed ik. Veel op bandrecorderbanden, maar ook op honderden cassettes. Een van mijn favoriete dj’s is Joost den Draaijer, die in de periode tussen zijn werkzaamheden voor Radio Veronica (tot oktober 1968) en Radio Noordzee (vanaf maart 1971) actief was voor Hilversum III waar hij, in de zendtijd van de VPRO, op vrijdagmiddag tussen 12 en 2 de Hilversum III Top 30 presenteerde. Hier hoor je een deel van de Top 30 van 40 jaar geleden deze week, uitgezonden op vrijdag 13 juni 1969. Af en toe een knipje in de bandrecorderopname, maar dat mag de pret niet drukken. In een interview met Willem van Kooten las ik onlangs eens dat hij alleen maar voor H III ging werken om Veronica, waar hij was ontslagen, te dwarsbomen.

5 Thoughts on “Hilversum 3 Top 30 in 1969

 1. Elout on 15 april 2009 at 12:15 said:

  Hoi Douwe,
  Dank je wel voor de PDF van het artikel. Ik zal wel niet de enige zijn die het graag wilde lezen, maar waarbij de Telegraaf niet in de bus valt!
  Groeten,
  Elout

 2. Graag gedaan Elout. Bij mij valt de krant van Wakker Nederland zeven dagen per week op de mat!

 3. Joyce on 15 april 2009 at 15:32 said:

  Hoi!

  Ik was erg benieuwd naar dit artikel. Had al gehoord van Marijke en Michiel dat er een artikel in de Telegraag zou komen. Had het helaas gemist, maar even googelen en ja hoor!
  Ha, gaaf artikel hoor!

  Groetjes,
  Joyce (moeder van Marijke Kokee)

 4. Beste Joyce (zal ik maar vrijmoedig zeggen), bedankt voor je reactie en graag gedaan!

 5. Eric Bakker on 19 juni 2009 at 09:04 said:

  Leuk Douwe,

  Dit was bij mij van Joost the missing (radio)link tussen Veronica en RNI!

  Eric,
  cheers!

Post Navigation