Vanmidddag om 17.00 uur waren Wilma en ik in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid getuige van de uitreiking van het eerste exemplaar van ”Het Tunes Boek", samengesteld door goede vriend Jelle Boonstra en Benno Roozen van het Genootschap voor Radiojingles- en Tunes. Gisteravond werd al aandacht besteed aan dit boek in het televisieprogramma De Wereld Draait Door. Na korte humoristische toespraakjes van Jelle en uitgever Vic van der Reijt werd onder leiding van Leo Blokhuis de Tunesquiz á gogo gespeeld waarbij Ferry Maat, Frits Spits en Felix Meurders werden getest op hun tuneskennis. Ferry Maat won glansrijk. Het was verbazingwekkend om te zien hoe Frits Spits en (vooral) Felix Meurders geen enkel idee hadden bij tunes die ze jarenlang gebruikten voor programma’s als de NOS Avondspits en VARA’s Zoekplaatje. Veelvuldig diende het publiek, waaronder Hans Hogendoorn, Tom Blomberg en Ad Bouman uitsluitsel te geven. Op maandagavond 16 april was ik te gast in het programma van Ben Meijering op de Locale Omroep Spakenburg. Daarbij kwam het tunesboek ook nog even ter sprake en dat kun je hier horen.

                         

                                            Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

                         

                          Leo Blokhuis ondervraagt Ferry Maat, Frits Spits en Felix Meurders

                         

                                            Tussen "De Dikke Blomberg" en Frits Spits

2 Thoughts on “Het Tunes Boek

  1. Francien on 12 april 2007 at 19:39 said:

    Zitten jullie ooit wel eens rustig met zijn 2-en op de bank? Een boek lezen, praten of zo? Ik word al moe als ik dit allemaal lees!

  2. Boeken lezen heb ik nog nooit gedaan en eh nee…praten? met elkaar? nee, dat hebben we nog nooit gedaan. We zijn zo druk dat we onze zenuwinzinking al drie keer hebben moeten uitstellen.

Post Navigation