In de Telegraaf las ik zojuist bij AH de column van Prof. Dr. B. Smalhout. Omdat het tegen sluitingstijd liep en de krant de prullebak in zou gaan scheurde ik het epistel er maar uit. Fantastisch vond ik het slot van zijn betoog:

“De overheid heeft grote advertenties geplaatst in alle dagbladen met daarin de mening van een aantal politiek vooraanstaande ja-stemmers. De voze retoriek daarvan doet in stijl denken aan de holle propaganda van de Duitse bezetters in de Tweede Wereldoorlog. Bijvoorbeeld de leuze die tussen 1940 en 1945 jarenlang op de Dam in Amsterdam heeft gestaan: “Duitsland vecht voor Europa op alle fronten”. Het wachten is nog op een laatste Ja-offensief waarbij het accepteren van de EU-grondwet garant staat voor beter weer, langere zomers zonder wespen en minder blaasklachten. Want krankzinnigheid kent immers geen grenzen.”

Als Frankrijk morgen “non” stemt is de Nederlandse uitkomst van ondergeschikt belang. Ik hoop daarom dat Frankrijk morgen ja stemt en daarmee een Nederlands “NEE” grote gevolgen heeft.
Dan lopen we eindelijk eens met iets anders voorop in Europa dan met abortus, euthanasie en homohuwelijk.

2 Thoughts on “EU-Grondwet retoriek

  1. Het is van de gekke dat er een paar miljoen wordt gepakt voor een ja campanje! terwijl de politie cao niet rond kan komen, en er wordt geschermt voor meer veiligheid. Belachelijk. vr.gr.anne

  2. Helemaal mee eens Anne. Compleet belachelijk die miljoenen voor een ja-campagne maar door de rechtbank goedgekeurd eerder deze week. Maar dat de vonissen bij Nederlandse Rechtbanken op volstrekte willekeur berusten daar was ik priv├ę al lang achter.

Post Navigation