De laatste week van het jaar die er aan komt kunnen we weer genieten van de Radio 2 Top 2000. Ik luister er zeker regelmatig naar maar het is niet meer zo leuk en verrassend als de eerste keer in 1999. Tegenwoordig stikt het op de radio trouwens van de Top zoveel’s. Vroeger had je op de zeezender Radio Veronica de Top 100 allertijden op (meestal) Tweede Pinksterdag en een Top 100 jaaroverzicht op Nieuwjaarsdag over het afgelopen jaar. Daar bleef je voor thuis toen om het op te nemen. Zeezenders na Radio Veronica copieerden vaak dit Veronica initiatief. In 1986 zond Radio Monique op Oudejaarsdag de Top 100 van het jaar 1986 uit met Joost den Draaijer, Rob van Zijl en Marcel, Tony Berk, Max de Graaf, Maarten de Jong, Mark de Mast, Eddy Ouwens en Ronald van de Meijden. Zij namen hun cassettes op in Hilversum en deze kwamen dan ook op miraculeuze wijze op het zendschip de Ross Revenge waar Radio Monique vanaf uitzond terecht. Hoe dit gebeurde lees je in dit artikel. Via via waren deze cassettes destijds ook voor particulieren te koop en zo kocht ik ook deze top 100 destijds. Voor de liefhebbers hier het eerste uur met Joost den Draaijer die de nummers 100 tot en met 87 ten gehore brengt. Overigens hoor je in deze cassettes dus nergens dat het Radio Monique betreft.

                        

                                                 Joost den Draaijer bij een andere gelegenheid

3 Thoughts on “De Top zoveel……………..

 1. danielle on 4 oktober 2008 at 18:12 said:

  ola daar
  hier vanuit het stormachtige nederland
  is me moeder ALWEER gevallen??
  pfff ze heb ook altijd wat haha.
  wanneer komen jullie weer thuis?

  liefs danielle en ronald

 2. We zijn vannacht thuisgekomen Danielle. Vandaag “open dag” voor het huis gehad. Zijn een aantal belangstellenden geweest dus we wachten rustig af.

 3. Evert on 23 december 2008 at 21:14 said:

  Uitstekend verwoord Douwe. Ere wie ere toekomt, Veronica is er mee begonnen. En het was inderdaad telkens weer een evenement. Nu, zoveel jaren later, is het een uitgemolken formule geworden waarbij de meeste mensen de weg kwijtraken in de Top zoveel’s die nagenoeg op elk station wel worden uitgezonden. Jammer!

  Dank voor de download, en fijne dagen!

  Grtz,

  Evert

Post Navigation