Gisterenmorgen heb ik mij laten uitschrijven bij de Hervormde Gemeente in Barneveld. Een hele stap na 49 jaar en 112 dagen Hervormde Kerk. De reden is dat ik sinds ruim anderhalf jaar naar Evangeliegemeente de Kandelaar in Voorthuizen ga waar ik door mijn vriendin, die ik in december 2003 ontmoette, mee in aanraking kwam. In eerste instantie had ik voor mezelf besloten gewoon ingeschreven te willen blijven bij de kerk waar ik alles had meegemaakt inclusief een enorme steun na mijn echtscheiding in 2002 maar na een aantal goede gesprekken met betrokkenen van beide kanten heb ik me nu dus toch overgeschreven. En ach waar gaat het uiteindelijk om. Inschrijving bij welke kerk dan ook heeft geen enkele eeuwigheidswaarde. Zoals ik laatst een bekende prediker hoorde zeggen: “God heeft één firma, met veel filialen”. En in beide filialen hoop ik gewoon te blijven komen als is het in het ene wat vaker dan in de andere.

Een koning geeft een feest Bijbel Online (NBV)

7 Thoughts on “Andere kerk

 1. Juul Geleick on 13 mei 2005 at 15:00 said:

  Volgens mij zal een belangrijk deel van de mensen die wel gaan stemmen NEE stemmen. En dat zal uiteindelijk een NEE stem zijn tegen dit kabinet! En tercht. Want waar is dat z.g. “Chrristelijke gezicht van het CDA gebleven? Weet jij het Douwe?. Ik weet het wel, veilig opgeborgen om maar lekker te regeren met de “mannenbroeders” van D’66 en de VVD!

 2. Ik volg je geheel vriend Juul. Alleen is het alternatief, regeren met de mannenbroeders van de PvdA, niets beter om nog maar niet te spreken van “niet regeren” waarbij de boel aan Paars wordt overgelaten.

 3. leendert vingerling on 13 mei 2005 at 19:19 said:

  Ook ik stem tegen. Weliswaar in Frankrijk, maar tegen is tegen.

  Ik ben tegen een uitbreiding van meer landen. het wordt erg onoverzichtelijk en besluiteloos. Bovendien krijgen landen met de meeste inwoners de meeste invloed. Dat zijn dus niet per definitie de landen met de meeste macht.

  Immigratie wordt een groot probleem. Al die armere broeders vliegen op de honingpot Europa af. Ik word nu al gek van de Roemenen die muziek voor me spelen in een restaurant of de ruiten van mijn auto willen wassen.Wat hebben al deze ‘ongeletterden’ hier te zoeken ? De werkeloosheid loopt inmiddels tegen de 10 procent.

  Waar gaan we naar toe?

  Ik ben altijd al een hardliner geweest. Vond het linkse gedoe altijd al te soft. Werd op de universitei in de zeventiger jaren uitgelachen. Maar ik heb wel gelijk gekregen.

  Het softe beleid wordt onze ondergang. Je kunt altijd wel lief en aardig zijn, maar er komt een moment dat je ook aan jezelf moet denken.

  Dat moment is nu aangebroken. Stop de uitbreiding van Europa. Genoeg is genoeg. Een economisch samenwerkingverband is prima, maar geen vrij verkeer van mensen. Het afschaffen van de binnengrenzen was ook weer zo’n utopische misser. En zo kan ik uren door gaan.

  Het leven in Noorwegen en Zwitserland gaat toch ook gewoon door? Die kunnen wel zonder de EU. De politici draaien ons een rad voor de ogen.

  Ik sta achter Geert Wilders en voel me bijna zo fantiek als in 1973 met de demonstratie voor het behoud van Veronica…

 4. Bedankt voor de eerste internationale reactie Leendert. Ik denk dat inderdaad, net als Juul al schreef, de meeste mensen die gaan stemmen NEE stemmen. Onbegrijpelijk dat er in veel landen totaal geen weerstand is. Meestal loopt Nederland voorop met dingen waar ik niet trots op ben maar nu gaan we een goed signaal afgeven. afgeven naar Europa.

 5. Gert Cardol on 16 mei 2005 at 11:32 said:

  ook ik stem tegen. ik heb de volledige versie van het verdrag tot vorming van de nieuwe grondwet in huis en heb daar passages uitvoerig doorgenomen. veel stukken over de vorming van commissies en de wijze waarop deze worden samengesteld. ook veel aandacht voor stemprocedures e.d. helaas heb ik niets over echte grondrechtelijke zaken als vrijheid voor Godsdienst, onderwijs e.d. staan niet concreet genoemd. ook is erg onduidelijk over de bevoegdheden van de locale overheden i.r.t. het Europese parlement. kortom een mager stuk met diepe inhoud. om te voorkomen dat we als Nederland verder worden teruggedrongen in onze eigen belangen stem ik tegen!

 6. Dus ook na gedegen onderzoek blijft er reden om tegen te stemmen. Bedankt voor je studie Gert.

 7. Ik stem voor!!! Europa = Gelijk kansen voor iedereen, JA JA JA JA JA JA HA HA HA HA HA HA 😛
  Oh effe serieus, ik ben voor 1 europa, anders komen de Duitsers voor de derde keer! Zijn we het vergeten?

  Dog

Post Navigation