Nu dit kalender jaar weet ten einde loopt beginnen de voorspellingen voor de aandelenbeurs in 2007 alweer met onderstaande aftrap door ABN-AMRO. Als actief belegger, die bijna 24 uur per dag de koersen volgt, kijk ik er met belangstelling naar. In het algemeen ben ik het wel eens met onderstaande voorspelling (ik denk dat de AEX nog wel wat hoger dan 540 gaat) en het komt me ook goed uit. Dus blijf ik zitten waar ik zit.

AMSTERDAM (Dow Jones)–De vooruitzichten voor de aandelenmarkten voor volgend jaar blijven positief, is de verwachting van ABN Amro Holding bv.

"Goede winstvooruitzichten voor onder andere Europa en een mogelijke renteverlaging in de Verenigde Staten zijn de belangrijkste argumenten," aldus de bank, die verwacht dat de AEX in 2007 zal uitkomen op 540 punten.

Vooral de energie, nuts-, telecom en verzekeringssector zullen het goed doen vanwege het hoge dividendrendement in deze sectoren, zegt hoofd beleggingsstrategie Evert Waterlander.

Grootste risico voor de aandelenmarkten is de Amerikaanse huizenmarkt die vertraging in de economische groei kan veroorzaken.

ABN Amro verwacht verder dat 2007 een beter jaar voor obligatiebeleggers wordt dan 2006. De dollar zal verzwakken ten opzichte van de euro naar een koers van $1,40.

Comments are closed.

Post Navigation