Na een voorspoedige reis van zaterdag op zondag zijn we zondagmorgen met geringe vertraging geland op de luchthaven van Johannesburg. Bij de uitgang werden we opgewacht door Graig Herbert en zijn schoonvader van de locale Cornerstonechurch die ons gelijk meenamen naar de FIFA locatie op de luchthaven waar we onze twaalf tickets voor de drie wedstrijden van Oranje ophaalden. Vervolgens gingen we mee naar de samenkomst van hun gemeente. De dienst sloot precies aan bij wat wij in Barneveld gewend zijn bij DoorBrekers. Terwijl wij na de koffie naar ons hotel werden gebracht werd de kerkzaal omgebouwd tot een zaal waar op een groot scherm de hele omgeving naar de voetbalwedstrijden kon komen kijken. De gastvrije Cornerstonegemeente heeft de hele omgeving uitgenodigd om een maand lang alle 64 wedstrijden in de kerk te komen bezoeken onder het genot van hapjes en drankjes en ’s avonds een bbq. Nadat we in ons hotel waren ingecheckt en gedouchted gingen we in de kerk de avondwedstrijd Duitsland-Australie bekijken. Opvallend hoe werkelijk iedereen in Zuid-Afrika voor Duitsland was door de frustratie dat Australie de Zuid-Afrikanen te vaak de baas is in hun nummer 1 sport rugby.

Maandag was de dag van Nederland-Denemarken in Soccer City Stadium vlakbij Soweto. Doordat we voor ieder wedstrijd vier kaarten hebben kunnen we in alle drie speelsteden mensen van locale kerken die ons op sleeptouw nemen uitnodigen voor de wedstrijden. Het is onwijs makkelijk dat ze in alles behulpzaam zijn want het is megadruk in Johannesburg en bussen staken. De snelwegen staan uren voor de wedstrijd helemaal vol, vandaar dat we met een groep van een man of tien de trein namen. Mooi op tijd bij het stadium voor een drankje, hotdog en ons mengen onder de oranjesupporters.

De goede afloop is bekend. Momenteel zijn we op safari in het Kruger Park en zaterdagmorgen vliegen we vroeg naar Durban voor de wedstrijd van Oranje tegen Japan!

                        

     

Twaalf tickets voor drie wedstrijden!

                        

     

Klaar voor de start!

                        

     

In het stadion

                        

     

De wedstrijd

                        

     

Onderweg naar Kruger Park

                        

     

Kijk, een giraffe

                        

     

Joh, een olifant op de weg!

                        

     

Onze lodge

5 Thoughts on “Zuid-Afrika 2010 – Voetbal en Wildlife

 1. Hij is weer mooi Douwe.
  Doe mij maar een Colaatje ipv een wijntje. ( hi)

 2. Binnenkort dan maar bij mij in de tuin Juul? Wat drinkt mw. J. Geleick?

 3. Dick Offringa on 21 april 2010 at 13:13 said:

  Mooi krantenartikel Douwe; ik was toen 13 en had er nog geen idee van…

 4. roadcrew@zonnet.nl on 16 juni 2010 at 23:34 said:

  Hoi douwe Geniet maar lekker hoor hoop dat ze vaak zullen winnen. Waar zijn de veel besproken bierbabes nou?
  groet rené

 5. Hoi Rene. De bierbabes stonden vlak naast ons. Ze waren eerst verkleed als Demarken supporters (als enigen in ons vak) maar gooiden na 20 minuten hun bovenkleding uit en bleken in het echt dus oranje gekleurd!

Post Navigation