We hebben een fantastisch weekendje Rome achter de rug.

Het fotoalbum vind je hier

Vrijdagmorgen vlogen we met Ryanair vanuit vliegveld Niederrhein in het Duitse Weeze naar de Italiaanse hoofdstad en na het inchecken in ons hoten vertrokken we met de metro naar het Colloseum. Fantastisch en indrukwekkend om te zien. Op advies hadden we al op het vliegveld een zgn. Roma pass aangeschaft waarmee we gelijk langs de honderden meters lange rij wachtenden naar de ingang liepen. Vervolgens gingen we naar het op loopafstand gelegen Forum Romana en vervolgens naar een restaurantje voor het diner.

                        

                                                                                       Colloseum Rome

                        

                                                                                                  De gladiatoren

Zaterdagmorgen vertrokken we met de metro naar het Vaticaan. Om de lange rij wachtende te ontlopen kozen we voor een rondleiding door het museum en de Sixtijnse Kapel, hetgeen de EUR 45,= p.p. meer dan waard was. In de Sixtijnse Kapel vind je de fantastische fresco’s van Michelangelo. Van te voren werd gewaarschuwd dat je overal behalve in de Sixtijnse Kapel mocht fotograferen. In de kapel echter stond werkelijk bijna iedereen te klikken met zijn fototoestel of telefoon en toen begreep ik waar de uitdrukking "Roomser dan de Paus" vandaan komt. En dat wilde ik in het Vaticaan zeker niet zijn dus schoot ik ook een aantal mooie plaatjes. Toen ik op het punt staan mijn camera weer op te bergen werd ik waargenomen door een tweetal nonnen die van mijn aktie een issue begonnen te maken. Ze riepen een suppost die mij moest aanspreken. Die suppoost had daar weinig zin in, dan had hij een dagtaak, maar de "pinguins" bleven aandringen. Toen ik me van de domme hield werd onze lieftallige gids aangesproken en nadat ik had beloofd het nooit meer te zullen doen bedaarden de dames. Na de rondleiding gingen we naar de St Pieter en via het immense plein verlieten we het Vaticaan.

                        

                                                                                                  Fresco’s in de Sixtijnse Kapel

                        

                                                                                                     Sixtijnse Kapel

                        

                                                                                                    De Sint Pieter

                        

                                                                                             "Bedankt vor die bloeme"

De rest van de zaterdag bezochten we de Spaanse Trappen, de Trevi fontijn en het Panteon alvorens de dag weer in een leuk restaurantje te besluiten.

Zondagmorgen wilden we naar het museum Villa Borgese maar daarvoor moet je dagen van te voren reserveren. Dat bewaren we dus maar voor een andere keer. Wel wandelden we heerlijk door het grote park bij de villa. Aan het eind van de middag gingen we met metro en bus naar de Chiesa Cristiana Evangelica een evangelische kerk met qua inhoud een hoog DoorBrekers gehalte. We werden gastvrij ontvangen en kregen een prive-vertaler toegewezen. Mooie dienst en weer leuke mensen ontmoet. Ik maakte onderstaand filmpje van de Italiaanse versie van Hillsong’s Hosanna.

5 Thoughts on “Weekendje Rome

 1. Leendert on 6 augustus 2009 at 22:04 said:

  En, volgende week weer een nieuwe interim opdracht?

  De uitleg van dit Franse gezegde is overigens niet juist. Het betekent dat je niet te veel hooi op je vork moet nemen. Je moet niet teveel dingen tegelijk doen, want dat leidt tot niets. Het is beter één ding goed te doen , dan meerdere zaken half.

  Salut
  Leendert

 2. Hoi Leendert, ik begrijp dat je na “Ca plane pour moi” je je bent gaan verdiepen in Franse gezegdes. Bedankt voor je opmerkzaamheid. Laten we het er dan maar op houden dat de weergegeven inhoud me aansprak. Volgende week wel een reactie van het bedrijf maar zeker niet gelijk aan de slag (want ik moet naar de Veronica stream van de Stichting Norderney luisteren). Hoe het eventueel gaat lopen hoor je wel!

 3. Philip on 8 augustus 2009 at 09:15 said:

  Hallo,

  Ja Leendert zal het wel weten, de taal van Molière is niet zo makkelijk: hetzelfde gezegde wordt in Frankrijk ook wel eens vervangen door iets wat de betekenis voor Nederlandstaligen makkelijker maakt nl. “Qui trop embrasse manque son train”.

  Bedankt Douwe voor het beschikbaar stellen van je (historische) opnames.
  Trouwens waar je ons verleden week via nl.media.radio.zeezenders over Radio Atlantis liet downloaden was om van te smullen. Als je nog zoiets in je archief hebt zitten ….

  mvg

  Philip Taghon

 4. Bart van Peer on 10 augustus 2009 at 10:55 said:

  Wie zijn goede vrienden vaak bezoekt verliest ze.

 5. Leuk Bart! Ik snap hem…………..

Post Navigation