Dagelijks valt hier 's morgens vroeg dagblad de Telegraaf op de mat en door de week heen krijg ik van mijn buren de Barneveldse Krant. Al dat papier stapelt zich na een vluchtige blik op het nieuws dan samen met de nodige folders op in een hoek van de bank en in het weekend probeer ik dan dit leesvoer te verwerken, maar meestal verdwijnt een en ander na vluchtig bladerwerk in het oud papier. Zo ook vandaag tot bij het doorbladeren van een oude Barneveldse Krant mijn oog op het artikel "Hertrouwen na scheiding alleen bij overspel" viel. Het bleek hier om een themabrochure van de Gereformeerde Bond te gaan. Met stijgende verbazing las ik de inhoud. "Er mag niet opnieuw getrouwd worden door degene die verlaten heeft, door degene die verlaten is, en met degene die verlaten is". Toch maar even die brochure gedownload en mijn verbazing neemt alleen maar toe. "Sommige zonden hebben levenslange gevolgen" lees ik tot mijn verbazing en ongeloof en zo gaat het nog even door, allemaal onder de dekmantel : "Alleen de Schrift is onze norm". En dat is dan dezelfde Gereformeerde Bond die (tegen wil en dank) deel uit maakt van de Protestantse Kerken in Nederland die overal homohuwelijken inzegent en waar een atheistische voorganger ongestoord een boek kan schrijven met als titel "Geloven in een God die niet bestaat". Ik hoor mijn huidige echtgenote al weer zeggen: "Wat denkt dat grondpersoneel wel niet". Met dit soort brochures – die geheel in strijd zijn met de Bijbelse boodschap – verbaasd het mij niet dat kerken leeglopen.

Dus sluit ik maar af met een Bijbeltekst uit de Statenvertaling, Galaten 5 vers 18: "Maar indien Gij door den Geest geleid wordt, zo zijt gij niet onder de wet".

 

5 Thoughts on ““Wat denkt dat grondpersoneel wel niet”

 1. Leendert on 1 januari 2011 at 16:09 said:

  Leuk die foto van Jan Willem Roodbeen in de studio … met tegenover hem Lex Valk, zijn regisseur en producer. Lex is een oude vriend van me die een ontzettend groot muzikaal archief heeft. Alle top 40 platen sinds 1965 heeft hij in zijn bezit. Geregeld kloppen radiostations daarom bij hem aan.

  Lex was zijdelinks nog betrokken bij radio Delmare in 1979. Hij doneerde in de nadagen van de Martina veel levensmiddelen. Daarna heeft Lex héél veel betekend voor de streekomroep WOS(medeoprichter en radiomaker) en produceerde hij voor radio Rijnmond en radio 2( o.a. Ferry Maat)

  Salut
  Leendert

 2. Leuk Leendert. Voor mij nieuwe informatie.

 3. Ha Douwe,

  De brochure lag blijkbaar op zijn juiste plaats. vr.gr.anne

 4. Kan ik alleen maar Amen op zeggen, Douwe.

 5. wieger kooistra on 7 maart 2011 at 12:40 said:

  Niet aan ergeren Douwe , dat neemt je vrede weg !

Post Navigation