JP, graag gewoon rechts door knallen

Met genoegen reed ik vanmorgen in de regen van Nieuwerkerk aan den IJssel naar kantoor in Nieuwegein. Want slecht weer is slecht voor socialisten. Mijn stem gaat vandaag naar Jan Peter Balkenende, die zijn beleid naar mijn mening gewoon moet voortzetten. Het zou zonde zijn als socialisten nu weer zouden gaan afbreken wat hij de afgelopen jaren heeft opgebouwd. Volgens de laatste peilingen, na het verkiezingsdebat van gisteravond dat met overmacht door het CDA werd gewonnen krijgen CDA en VVD een kleine 70 zetels. Dan kunnen Rouvoet en Wilders mooi aansluiten om gewoon rechts door te knallen de komende jaren. Ik hoorde vanmorgen dat er ook Shell stations zijn waar je kunt stemmen en benieuwd of ik daar dan airmiles bij krijg. Anders stem ik vanavond maar gewoon in Barneveld. En tot slot hoop ik dat D’66 vanavond nou echt eindelijk eens besluit zichzelf op te heffen. 40 jaar luisteren naar stokpaardjes waar geen meerderheid op zit te wachten is wel genoeg.

7 Thoughts on “Verkiezingen

 1. bianca on 22 november 2006 at 18:34 said:

  Ik vond dat het CDA niet heel sterk naar voren kwam gisteren. Ben wel van mening dat Balkenende het over de hele campagne-periode beter heeft gedaan dan Bos. Maar een coalitie CDA, VVD, CU en Wilders gaat volgens mij niet werken. Denk niet dat deze vier partijen genoeg overeenkomsten hebben om samen te regeren (en dan bedoel ik CU en Wilders). Maar we zullen zien! Misschien dat je wel gelijk krijgt :). En ik neem aan dat ik je zaterdag nog wel even zie bij K’s. Tot dan!

 2. “Voorwaar Ik zeg u: Voor zover gij dit één van deze minste broeders gedaan hebt, zo hebt gij dat Mij gedaan”.

 3. Douwe,
  wat jammer nou! Maar wat me opvalt is de felheid waarmee je je stemverklaring beleid. (of is het belijd?) Laat ik nu toch denken dat “Christelijke” mensen, ofzoals sommige zeggen “gristeleke mensen”, erg begaan zijn met de medemens. En dat juist nu vind ik bij de partij van J.P , het CSA dus echt niet terug. Ze hebben zich volledig laten inpakken door de VVD. Wij bij de media spreken van “regeergeilheid”. Jan Peter die zo van de universiteit naar het wetenschappelijk buro van het CDA in de politiek verzeild is geraakt heeft de afgelopen jaren als ministerpresident zijn “wereld” willen opdringen aan een land dat zijn kabinet destijds nooit gewild heeft! Ik denk dat je Zembla van een paar weken geleden gemist hebt Douwe. Ik geef toe, het was op een Zondag, maar toch. J.P. heeft zich de afgelopen weken erg schuilgehouden in debatten en liet het “vuile werk” opknappen door hulpje Maxime. Kijk als dat de leider van ons land moet zijn de komende 4 jaar………….

  Ik heb gebruik gemaakt van m’n recht, dus gestemd vandaag, maar het mag duidelijk zijn dat ik de partij van J.P m’n stem zeker niet gegeven heb!

 4. Douwe ik hoop maar dat je geen gelijk krijgt en dat de oude rode rakkers door de regen en de wind gekomen zijn…weer vier jaar met dit “JP” clubje zie ik echt niet zitten! O trouwens ik kwam op je weblog voor RNI…:-)

 5. Andre on 22 november 2006 at 20:47 said:

  Ach de toekomst is toch echt voor de ChristenUnie… de pubers schrijven aan het eind van elke sms CU dus dat zit wel goed 🙂

  Oh ja, ik voel me jong, dus ik stem ook CU.

 6. Robbie on 23 november 2006 at 03:09 said:

  Het is jammer dat er nu een “status quo” is ontstaan. Gelukkig echter gaat “J.P.” het niet redden zonder een linkse, en dus socialere invloed. Het afbraakbeleid van de afgelopen jaren moet maar eens afgelopen zijn. De huidige coalitie heeft verloren, en terecht. Als ik dan al een christelijk geluid in de politiek wil, dan liever Andre Rouvoet. Die heeft tenminste ook nog een sociaal gezicht.

 7. Een ieder bedankt voor zijn reacties allereerst. Door de “vlucht uit het midden” gaat het lastig worden een nieuw kabinet te vormen. Gelukkig heeft het CDA het voortouw en niet de partij van de man die zijn stempas had vergeten. Ik voorspel eerst onderhandelingen over een coalitie tussen CDA, PvdA en SP, die op niets uitlopen. Daarna wordt de SP vervangen door de Christen Unie en gaat er een christelijk sociaal kabinet komen onderleiding van premier Balkenende.

Post Navigation