Terwijl het in Europa al weer bijna licht werd op zaterdagmorgen kwamen wij vrijdagavond rond 18 uur op de luchthaven van Phoenix, Arizona aan. Ik had – kijkend op de landkaart – op 8 uur tijdsverschil gerekend maar het zijn er 9. In Phoenix is het even laat als in San Fransisco en Los Angeles. Nadat we onze huurauto – een Ford Taurus Sedan na wat onderhandelingen over een upgrade – hadden opgehaald bij de rental car hal reden we naar Scottsdale vlak buiten Phoenix waar we mijn nichtje Tjarda en haar aanstaande echtgenoot Ben ontmoetten en gezamelijk wat gingen drinken. Aanstaande zaterdag 7 mei trouwen zij en voor deze bruiloft zijn wij naar de States gekomen. Zaterdag reden we van Scottsdale naar Grand Canyon Village waar we twee nachten verblijven in het Best Western Grand Canyon Squire Inn. Onderweg stopten we op diverse plaatsen om rond te kijken, foto's te maken en de eerste Tommy Hilfiger outlet store te plunderen. Zondagmorgenvroeg reden we naar de Grand Canyon voor de eerste aanblik. Daarna dronken we – vieze – koffie met Anthea en Jan die we kennen van World Vision en die toevallig ook hier in de buurt vakantie vieren. Soms is de wereld klein. Inmiddels is het zondagmiddag hier en zijn we terug in ons hotel.

Ik heb al de nodige foto's geselecteerd voor een fotoalbum, maar het internet – volgens zeggen via telefoonlijnen – is hier zo traag dat ik die foto's vannacht maar even ga uploaden. Toen ik afgelopen nacht wakker was en even naar het verloop van de Nederlandse voetbalcompetitie keek op teletekst op mijn IPad was het internet gewoon op snelheid. Dit foto album staat inmiddels hier.

                     

                                                                                             In de Grand Canyon!

9 Thoughts on “Vakantie in Arizona

 1. Kees is dus de naam van de klusjesman?

  Groet Hans

 2. NAATH on 19 februari 2011 at 12:51 said:

  hoi douwe,
  vraagje, hebben jullie nog een tent die ik mag lenen in de zomervakantie?
  ik ga met 5 vrienden op vakantie naar croatie,
  zullen er erg goed op passen en anders krijg je een nieuwe šŸ˜›
  groetjes nathalie

 3. Hoi Nathalie, we hebben nog dezelfde tent die jullie vorig jaar hebben geleend. Die mag je wel hebben en houden. Ik hoor het wel. Groetjes, Douwe

 4. Ha Douwe,

  Barneveld wordt steeds mooier. vr.gr.anne

 5. nathalie on 2 mei 2011 at 14:05 said:

  Alles is gemaakt er moet wel een nieuwe wcpot komen boven maar dat moet je overleggen met de nieuwe bewoners misschien gaan zij dat anders weer misschien een nieuwe kopen xx

 6. Ben Meijering on 2 mei 2011 at 21:27 said:

  Mooie foto’s, Douwe. ’s Avonds, als de zon wat lager begint te staan worden de kleuren nog mooier, leuk om dan foto’s te maken.

  Veel plezier aan jullie beiden gewenst daar in Arizona!

  Groeten

  Ben

 7. Dank je Ben. We hebben de avondzon helaas een beetje gemist. De eerste avond kwamen we net aan in de Grand Canyon, de tweede avond was het heel bewolkt. Inmiddels zijn we vandaag doorgereist naar Moab via Monument Valley. Morgen gaan we naar Aspen en Vail. Wel redelijk veel rijden steeds, maar we hebben een prima bak en alle tijd. Groeten, ook aan Inge.

 8. Leuk die foto van jullie beiden. Dat moment vergeet je niet snel.
  Fijn dat we met je mee mogen genieten. Bye bye and zwaai zwaai.

 9. Inderdaad een schitterende foto Albert. We genieten (weer) enorm van deze vakantie!

Post Navigation