Vanavond ben ik veilig teruggekeerd van een leuke korte trip naar vrienden in de Vendee. Vertrokken na het ontbijt om 10h al snel een file, daarna veel regen rond Parijs en een megaongeluk met drie doden op de ring van Antwerpen zorgde voor de nodige vertraging maar om 20.15h stapte ik uit op mijn eigen oprit.

Afgelopen dinsdag zijn we, mijn vrienden de familie Cardol, een bevriend gezin van de camping en ondergetekende met z’n negenen naar het befaamde park Puy Du Fou geweest. Een park waar in vier grote stadions en op een aantal kleinere podia opvoeringen van geschiedkundige spektakels plaatsvinden. Zelfs vanuit het zuiden van Frankrijk stromen de bezoekers toe. Alles in het Frans dus veel werd aan mijn verbeelding overgelaten maar het was indrukwekkend. Het grootste spektakel was zondermeer “De Gladiators” waar we werden getrakteerd op Caesar die in de arena zijn tegenstanders, de christenen, wilde laten verslinden door de leeuwen. In deze uitvoering was er echter een goede afloop. Een bewaker werd verliefd op een meisje dat moest sterven en aan het eind van het verhaal werd Caesar zelf, nadat wij als stadionbezoekers zijn lot hadden bezegeld, voor de leeuwen gegooid.

Klik (zoals altijd) op de foto’s voor een vergroting

Caesar (links midden) overziet zijn bezittingenDe FinaleBusiness as usual

13 Thoughts on “Terug van een leuk vakantietje in de Vendee

 1. Peter Scherwat on 8 juni 2005 at 23:29 said:

  Those who are fortunate enough to be able to spend time with family and friends who listen, care and bring something into your own life, live a much richer life than those who are just busy without all of that busy lifestyle actually bringing them something in return. You can be busy and have nothing, or you can be busy and have it all.
  Peter

 2. Well said Peter. More than Swedish wisdom. Could be from Ecclesiastes.

 3. nu desslikes en kurs svensk. vr.gr.anne

 4. Robbert van der Kruk on 10 juni 2005 at 08:14 said:

  Ecclesiastes is ook een prachtig nummer van Stevie Wonder. Ken je dat?

 5. anne on 10 juni 2005 at 19:58 said:
 6. Robiie on 29 juli 2005 at 10:14 said:

  Ga je eindelijk een culturele interesse ontwikkeling initieren?

 7. Douwe, zit je daar nog met je finaciele overdenkiongen, is een onderdeel van jouw ontspanning. Leuk park, is wat voor de boys, we zijn er zowat geweest, maar eurodisney ging voor. vr.gr.anne

 8. Iets voor de volgende keer dan Anne. Ze zijn een groot nieuw stadion aan het bijbouwen waar De Drie Musketiers in 2006 hun kunsten in gaan vertonen.

 9. een echte kampeerder on 3 augustus 2005 at 20:17 said:

  Douwe, wat een gebeurtenis! Douwe kampeert en legt de verklaring af “dat kamperen zo gek nog niet is!!” Met deze uitspraak heb je de weg vrijgemaakt om vaker te gaan kamperen.

  Tot ziens op de camping!

 10. Bedankt voor de uitnodiging Gert. Het was leuk en wie weet wat de toekoemst brengt. Zo te zien zijn jullie weer veilig thuis. Werk ze weer volgende week. Ik ga volgende week vrijdag nog even met mijn kinderen naar Geneve op en neer als afsluiting van hun vakantie.

 11. zo ken ik je weer Douwe, zouden ze dat in Zwolle ook vinden?

 12. Ik denk het niet Juul. Ik begreep dat de familie JB te Z 3 weken in de regen heeft gezeten aan de Belgische kust maar ik wist niet of ze kampeerden of een decent vakantie vierden. Jelle vatte de vakantie samen met “Fast Forward”.

 13. Robbie on 19 augustus 2005 at 19:30 said:

  He Juult Geleick, iet met Paul en Lille. Ad Bouwman en Lex Harding

Post Navigation