Donderdag werd bekend dat afgelopen zondag op 72-jarige leeftijd Sylvain Tack is overleden, de man die in de jaren 70 eigenaar was van de zeezender Radio Mi Amigo. Van eind 1973 tot februari 1975 had dit radiostations haar studio’s in de Benelux maar toen vluchtte men naar Spanje waar in ballingschap de programma’s werden opgenomen die vanaf het zendschip MV Mi Amigo voor de Engelse kust werden uitgezonden. Ik heb hier enorm veel naar geluisterd en ben twee keer op "bedevaart" geweest naar het Spaanse Playa de Aro, waarover meer in deze eerdere weblog. In mei 1977 heb ik Sylvain ontmoet in Playa de Aro, overdag in de Mi Amigo studio’s en ’s avonds als hij vertoefde in zijn eigen Kings Bar. Tijdens mijn eerste bezoek begin augustus 1975 kocht ik een aantal cassettes met studiocopietjes van opnames die naar het zendschip werden gestuurd. In 1977 was ik inmiddels dermate bevriend met technicus Maurice Bokkebroek dat ik, op de AKAY-recorder die in de hoek van de studio stond, mijn eigen banden mocht opnemen van de programma’s die werden gemaakt . Hiervan heb ik daardoor vele uren in mijn archief. Als je hier klikt hoor je een van de cassettes die ik kocht in 1975 met een uur van de Flashback Top 100 van 19 mei 1975 en wel het uur tussen 14-15 met Bert Bennett.

De AKAY-recorder in de Mi Amigo studio waarmee ik vele uren opnam

Jacqueline Hendrickx, levenspartner van Sylvain Tack, in de Mi Amigo souvenier-winkel in Playa die in het voorjaar van 1976 de studio werd

8 Thoughts on “Sylvain Tack overleden

 1. Ben Meijering on 1 januari 2006 at 22:54 said:

  Een heel voorspoedig 2006 gewenst, Douwe. En heel veel succes in je nieuwe baan!

  Groeten

  Ben

 2. Bedankt Ben, insgelijks voor Inge en jou en de kids plus aanhang.

 3. spijtig… zeer sijptig wat een flamboyant man…

 4. Bart Van Peer on 11 februari 2006 at 13:22 said:

  Dank voor het delen van je herinneringen en de prachtige download Douwe.

 5. Bedankt Bart. Hij is vandaag inmiddels al meer dan 60 keer gedownload.

 6. vind dat Paul Severs met het nummer Sylvain erg mooi verwoord, hoe het is gegaan.
  vr.gr.anne

 7. Mooie foto’s Douwe! Dankje, op mijn weblog staan de nieuwsfilmpjes en ook 2 uur programma’s van Radio Mi Amigo 192 over Sylvain Tack.
  http://thevandijks.web-log.nl/

  Groet Hans

 8. marc jacobs on 12 februari 2006 at 20:57 said:

  Hallo Douwe, op zoek naar artikelen over mijn vroegere baas Sylvain Tack, kwam ik op je site. Ziet er gaaf uit.
  Ik heb nog eens geluisterd naar de gesproken brief van Frank vdMast aan de studio in Spanje. Bijna 30 jaar geleden, lijkt het wel gisteren.
  Warme groet,
  Marc Jacobs

Post Navigation