Vandaag exact 37 jaar geleden klonk om 12 uur 's middags voor het eerst het geluid van Radio Atlantis in de ether vanaf het zendschip MV Mi Amigo van Radio Caroline. Het was een zondagmiddag en ik weet nog goed hoe ik mijn bandrecorders had klaarstaan om niets te missen van de start. Ik legde deze hele dag en de volgende dag – maandag – de uitzendingen van de nieuwe zender op verschillende tapes vast. Gelukkig ontdekte ik vandaag dat ze nog goed te beluisteren zijn. Hier hoor je het eerste uur. Ook verzamelde ik vanaf 1971 krantenknipsels over de zeezenders en vandaag haalde ik deze artikelen letterlijk uit "de oude doos" tussen de honderden zeezenderartikelen van weleer vandaan. Als je op de artikelen klikt opent een pdf met de inhoud. Ook kun je hier nog een aantal jingles van Atlantis beluisteren.

     

                        

     

Diverse krantenartikelen na de start van Radio Atlantis

     

                        

     

Een deel van een artikel in het Belgische blad Hitorama van 21 juni 1974

Het hele artikel vind je hier

10 Thoughts on “Start Radio Atlantis 15 juli 1973

 1. Ha Douwe,

  Nog van harte gefeliciteerd met je ouders, een gezegende leeftijd. vr.gr.anne

 2. Douwe,

  Hij (of zij ) is erg leuk om te zien. Je hebt je best gedaan.

  Juul

 3. Theo Thermos on 15 juli 2010 at 15:42 said:

  Mooi, ik herinner het me nog helemaal, een wonderbare tijd. Alles kon toen nog en ging nog gebeuren … En nu brengt Van Landschoot ons Adrivalan muziekjes, hoe gek het toch allemaal loopt.

 4. Ha Douwe,

  Zo komt de oude zeezender fan toch weer boven drijven.

  ot. de muziekjes komen er aan. vr.gr.anne

 5. Muchos Gracias Douwe voor deze schitterende flashback
  naar het jaar 1973 waarin onze zoon Raymond op 6 mei
  werd geboren. Thans de vader van onze kleinzoon Viggo.
  Nogmaals dank, je hebt zowel Mara als mij blij gemaakt
  met deze terugblik.
  Adios Douwe
  Salu2
  Albert

 6. Vrijdag 20 juli 1973 was ik een uur lang te gast in de uitzending van Tony Houston tussen 12.00 em 13.00 uur.
  Als ik die band nog kan vinden op zolder zet ik het online.
  De opname was dinsdagmiddag 17 juli 1973 in Oostburg; 1 hoog dacht ik.
  Trof daar ook Peter van Dam.

 7. Ronny Troubleyn on 17 juli 2010 at 00:32 said:

  Radio Atlantis gestart in 1973,lang geleden was toen amper 9 jaar oud,maar had toen al van s’morgens tot s’avonds een transistorradio bij de hand om dagelijks te luisteren naar Radio Atlantis en de andere zeezenders die toendertijd uitzonden.
  Wonderbaarlijk om horen Douwe, je jingle compilatie van Radio Atlantis,je bent nen echten zoals ze zeggen.
  Gr.

 8. Douwe on 18 juli 2010 at 17:24 said:

  Ja, het was een mooie tijd. Ik ben blij dat ik er veel van heb bewaard. En Dick, inderdaad waren de studio’s aan de Nieuwstraat 73 in Oostburg op de eerste verdieping. Als je de band nog vindt horen we het wel!

 9. hoedt marnik on 1 augustus 2010 at 19:56 said:

  wat zou ik graag die opnames van 16 07 1973 nog eens horen
  grtjes marnik

 10. ik heb veel geluisterd naar vooral de Engelse service..fav. dj : Steve England…..

  Maar geweldig dat je alles beschikbaar stelt voor de nog steeds vele zeezenderfreaks…Een van hen ben ik zong Armand en gelijk had hij !

  grt Jan

Post Navigation