Zaterdag vond de jaarlijkse radiodag weer plaats in de stad met de belachelijke parkeertarieven. Voor mijn gevoel waren er iets minder mensen dan de laatste jaren, ik schat een kleine 300. Desalnietemin was het een zeer geslaagde dag. Na een presentatie over AFN was het woord aan Tom Mulder – waar het gelukkig steeds beter mee gaat – die zijn idool van destijds Keith Skues interviewde. Hier hoor je hun beider tune. Vervolgens luisterden we naar Steve Conway en Nigel Harris (aka Stuart Russell) en daarna kwamen de betrokkenen bij Laser Hot Hits en vervolgens Laser 730 en 558 aan het woord. Ondervraagd door Johnny Lewis zaten achter de tafel in eerste instantie Ray Anderson, Leendert Vingerling, Paul Jackson, Mike Barrington, Dennis Jason en Jim Perry. Vervolgens maakte een aantal van hen plaats voor Charlie Wolf en Jessie Brandon. In de eerste ronde was het jammer dat Paul Jackson als echte Amerikaan met wollige verhalen alle aandacht opeiste waardoor anderen weinig aan het woord kwamen. Tot slot werden de tweejaarlijkse Radioawards uitgereikt aan mensen met verdiensten in de zeezenderwereld. Nogmaals een zeer geslaagde dag. Niet in de laatste plaats om Leendert, die ik meestal aan de Cote d’Azur tref, nu eens in Nederland te zien.

Hier hoor je wat studiogeluiden van Laser 558 uit de zomer van 1984.

Meer foto’s van de Radiodag 2009 vind je HIER

                     

                                                                                       Tom Mulder en Keith Skues

                     

                                                                                       The Laser Hot Hits crew

                                                     Charlie Wolf over zijn sollicitatie bij Laser 558

                     

                                                                                      Charlie Wolf en Jessie Brandon

                     

                                                                                      Radioaward voor de Download Club

                     

                                                                                      De MV Mi Amigo

                     

                                                                                      Reddingsboei van het Laser zendschip

19 Thoughts on “Radiodag 2009

 1. Nog een hennepplantage gevonden Douwe? vr.gr.anne

 2. hahaha, hoezo belachelijke parkeer tarieven, ik was maar 52 euro kwijt……
  Maar het was wel een erg leuke dag.

 3. Vincent on 15 november 2009 at 18:44 said:

  “hahaha, hoezo belachelijke parkeer tarieven, ik was maar 52 euro kwijt……”

  Ben jij er nog goedkoop vanaf gekomen. Netjes 18 euro betaald en vervolgens wordt er voor me neus een bon uitgeschreven van 52 euro… omdat ik 10 minuten te laat terug ben bij mijn auto. Totaal ben ik dus voor een dagje 020 70 euri kwijt. Voor die centen had ik hem het hele weekend in Rotterdam kunnen parkeren en van wat er dan nog overblijft had ik ook nog lekker uit eten kunnen gaan. Ja, de radiodag was geslaagd, het perkeerbeleid niet!

 4. fleur nooteboom on 15 november 2009 at 20:27 said:

  mooie dag, mooi berichtje achter ruitenwisser…… en ik krijg over twee dagen nog eens post!

  maar dat overschaduwt echt niet de radiodag. mooi programma, prachtige mensen. mooie contacten. en wat een s c h i t t e r e n d model van de mia amigo. moet die man ook niet eens op bezoek naar de ross ?

  groet

  fleur

 5. Rob Mastenbroek on 16 november 2009 at 00:26 said:

  Zeer geslaagde dag !!
  Behalve de parkeertarieven, inderdaad in 1 woord SCHANDALIG !
  Dus bedankt voor de geslaagde dag en tot volgend jaar

 6. Anoniem on 16 november 2009 at 08:01 said:

  Ondanks het parkeren op een plek die volgens de infopaal gratis was, zat er toch een bon onder de voorruit van 52, 60 euro. Dit gold ook voor Jan Parent en Peter Harmsen. Navraag op het kantoor van de Dienst Stadstoezicht leerde ons dat de info op de paal niet was aangepast, want het hele gebied is recentelijk toegevoegd aan betaald parkeren op zaterdag. We kunnen onze centjes terugkrijgen, maar moeten wel eerst de bekeuring betalen en een bezwaarschrift indienen.

  Het ontmoedigingsbeleid om met een auto naar Amsterdam te gaan slaat erg door. Zelfs zaterdag betalen op een leeg bedrijventerrein….. Maar goed, de radiodag heb ik er niet minder door gevonden.

  Salut
  Leendert

 7. Vincent on 16 november 2009 at 19:47 said:

  Twee jaar geleden ook meegemaakt. Dagtarief betaald, toch een prent. Bezwaar aangetekend, na 3 maanden (!?) bezwaar toegekend. Vervolgens 12 maanden moeten wachten op mijn centen. Jammer dat ze met dat schrijven van bonnen niet zo traag zijn.

  Zal de parkeerkosten wel bij Harm in rekening brengen, was tenslotte zijn prijs waar ik op moest wachten 🙂

 8. Gewoon met de trein gaan! Maar jullie hebben wel gelijk, het is gewoon belachelijk 18 euro betalen en dan ook nog eens een prent krijgen…bah! Maar het was een leuke dag, leuk om jullie allemaal in het echt eens te zien!

  Groet Hans

 9. Laser-Lover on 17 november 2009 at 13:30 said:

  Ik vond het behoorlijk soft was er groots op diverse websites geschreven en gezegd dat men LASER dag houd gaat het over voor 3/4 over andere stations o.a AFN radiodoek een boek enz. Team laser is maar 2 uur aanwezig geweest Je moch GEEN VRAGEN stellen vanuit het publiek. Ik heb later een 2 tal oude Laser DJ’s gesproken die haden met hun verhalen zo 6 uur kunnen vullen. Ik vond het tegenvallen. MBT het laser deel sorry maar dat vind ik echt een Laser-Lover

 10. Anoniem on 17 november 2009 at 19:41 said:

  Vinden jullie 18 euro duur???? Dat is nog niet eens 40 gulden!!!!!! Daar kun je dan een paar uur je auto voor kwijt. Het is bijna te geef….

  Zelf heb ik het gered voor € 4,98, inclusief een pot vijvergoudvissenvoer. Maar de voortekenen wijzen erop dat die “escapemogelijkheid” ook wel afgevangen zal gaan worden. Die belachelijke parkeertarieven gaan ervoor zorgen dat mensen weg blijven, daar ben ik van overtuigd.

  Met de trein is normaal gesproken wel een optie, maar niet als je een heel krat met cassettes aan de downloadclub wil overdragen.

  PS Douwe: Chris Kennedy is de broer van Steve Conway, en die was niet aanwezig. Stuart Russel is de aka van Nigel Harris.

  Grtz,

  Evert

 11. Het programma over Laser? Ach..ik ga eigenlijk helemaal niet voor het programma. Het is toch heel leuk om zomaar met al je helden aan de bar te staan. En dan al de vrienden die je normaal alleen van het schrijven in de nieuwsgroep ken. Inderdaad parkeren was vorig jaar gratis, en nu opeens weer betaald. Beter met de trein komen, kan je je ook lekker uitleven in de bar 🙂

  Groet Hans

 12. Ik deel de mening dat het te weinig over de laser story ging. Zeker het op treden van Nigel Harris (sprak niet duidelijk) was zwak. Voor volgend jaar de start vieren van Radio Noordzee 220 is dan 40 jaar geleden. Alle boys zijn nu nog goed te traceren, dus een goede line up is te garanderen. Ze waren keihard de beste!!!

  Grt Erik

 13. Laser-lover on 18 november 2009 at 13:21 said:

  MBT : Inderdaad parkeren was vorig jaar gratis, en nu opeens weer betaald.
  op zondag is het daar gratis en het was nu op zaterdag……. of

  Natuurlijk is het leuk om onze helden live te zien , maar ik had het programma toch meer op LASER gericht voor die mensen kwam ik in elk geval.

  NB AFN = Geen piraat of zeezender dit soort onderwerpen mag van mijn gewoon vervallen de volgende keer.

 14. Theo Bakker on 18 november 2009 at 15:45 said:

  Persoonlijk vond ik de radiodag geweldig. Je kunt al je helden in levende lijve ontmoeten en de vragen stellen die je wilt. De sfeer is altijd heel ontspannen en na zo’n dag kan ik er weer een jaartje tegenaan.
  Zie uiteraard met veel belangstelling uit naar volgend jaar. In de nieuwe Casa.
  Jammer voor iedereen die parkeerbonnen kreeg. Het parkeerbeleid slaat echt helemaal door. Ik was met de trein. Kan ik echt iedereen aanraden.
  Tot volgend jaar!

  Theo Bakker

 15. Anoniem on 29 november 2009 at 23:35 said:

  douwe..
  bedankt voor.. ik zeg niet waarvoor
  is het echt zo?
  grtz

 16. Ja, het is echt waar! Wat?

 17. nathalie on 8 januari 2010 at 20:47 said:

  dat je iets hebt weggegumd 😛

 18. Wat dan? Geen idee…………….

 19. jaybs on 26 januari 2010 at 11:18 said:

  What superb photo’s of the Mebo II and RNI studios and transmitter, I also really like the photo of the model radio ships, I have searched many times for a model maker, but they have been either too busy or too expensive? It would either be for the Communicator or the Mebo II for me, to have a model made and I think the home of Laser 558 would just win!

Post Navigation