Vanavond is Peter Paauwe. pastor van onze Christengemeente DoorBrekers te gast bij Andries Knevel in Het Elfde Uur. Peter is in goed gezelschap, want PVV leider Geert Wilders in ook van de partij om de absurde gedachte van mw. Huizinga van de Christen Unie dat het Suikerfeest een Nationale Feestdag moet worden aan de kaak te stellen. Ik ben benieuwd. Nog twee weken geduld en dan besteedt Max Westerman in zijn programma Westermans Nieuwe Wereld uitgebreid aandacht aan DoorBrekers.

Het filmpje van Peter Paauwe bij Andries Knevel in Het Elfde Uur zie je hier.

Op DoorBrekers Life, een woensdagavondactiviteit van DoorBrekers, kwam Peter nog even terug op zijn optreden bij Knevel. "Was je zenuwachtig? vraagt iedereen" en ja "inderdaad, was ik zenuwachtig voor de eerste keer life televisie en alles wat daar bij komt kijken en enorm veel veiligheidsmaatregelen voor Geert Wilders". "Mooi dat Geert voor mij was" vervolgde hij "want kon ik gelijk letten op zijn houding aan tafel, wat je met je handen doet etc.". In de pauze had Wilders nog even gevraagd aan Peter om het echte geheim van de grote aantrekkingskracht van DoorBrekers samen te vatten.

19 Thoughts on “Peter Paauwe bij Andries Knevel over DoorBrekers

 1. Hi Douwe,
  Sorry, maar ik vind dit Peter een vreemde man, enge vent, geheel gebrainwashed.
  Wie betaald dat iedere zondag in de Veluwe Hal, als ik zie hoeveel apparatuur ze hebben.
  Het is niet te hopen dat de leden van de kerk flink in de buidel moeten tasten.

  Gr. Rob

 2. Kom zondag eens langs Rob. Ben je mijn gast. Er is toevallig maar een keer dienst om 16.00 uur. Er MOET niemand in de buidel tasten. (PS als lid van het geluidsteaum ben ik wel blij met de mooie spullen hihi.)Het succes wordt grotendeels verklaard door het eigentijdse, dus veel multimedia, een rockband etc, maar de boodschap is geheel gebaseerd op de bijbel zoals Peter al zei. Groet,
  Douwe

 3. Hi Douwe,

  Hartelijk dank voor de uitnodiging, maar ik ga er niet op in, blijf het zeer vreemd vinden hoe hij sprak, beetje onnatuurlijk zeker toen ze over healing begonnen.

  Groet
  Rob

 4. Jammer Rob, had je kunnen vaststellen dat de eerste indruk misschien wat bijstelling nodig heeft. Ik zie om mij heen tientallen mensen waarvan levens worden vernieuwd op welk terrein dan ook. Verslavingen, relatieproblemen, depressies etc etc. Misschien krijg je over twee weken bij Max Westerman wat aanvulling. Ik denk dat het sowieso spontaner is. Ik heb Peter vandaag nog gesproken. Het was voor hem de eerste keer live televisie en hij bevestigde dat hij zenuwachtig was. De start was ook wat ongelukkig. Hij zag de foto over Palin niet toen hij zijn stoel kreeg tegenover Knevel en werd ineens geconfronteerd met de vraag “zou u zulke mensen verplichten te trouwen”. Hij zei nee – omdat wij niets verplichten, maar een andere filosofie hebben – maar wist niet over wie het ging. Verder vind ik die Knevel persoonlijk een man die zichzelf alleen maar graag hoort. Vroeger keek ik nog wel eens maar de laatste jaren nooit meer, maar er is niets veranderd met de beste man. Ga je zelf wel naar een gemeente? Groet, Douwe

 5. anoniem. on 21 september 2008 at 21:52 said:

  hee,
  k las dit alles. En mijn beste vriendin en haar familiezitten bij de doorbrekers. Toen ik haar nog niet kende, vond ik het ook maar raar. Ik ben 1 keer met haar meegegaan, en zag dat het er gezellig aan toegaat. Grote band, en gezellige muziek! Ik snap de vooroordelen van de Doorbrekers, maar het is gewoon een hele erge gezellige gemeeschap. Alles beter dan die vreselijke andere strenge geloven! 😉
  Gr.

 6. Ik zou zeggen kom nog eens met je vriendin mee. Vandaag hadden we weer twee fantastische diensten! En het is inderdaad reuze gezellig bij DoorBrekers maar onze doelstelling is natuurlijk niet het voor ons zelf zo gezellig mogelijk te maken maar om mensen uit te nodigen die God niet kennen in hun leven. Morgenavond Ned 3 21.25 uur besteedt Max Westerman op de KRO uitgebreid aandacht aan onze gemeente.

 7. heb zojuist de uitzending van max Westerman gezien. Interressant. Is Peter Paauwe een afstammeling van wijlen ds. Paauwe?

 8. Volgens mij, ondanks het feit dat hij ook uit Zeeland komt, niet. Die was toch van de Paauwianen?

 9. Ja, die bedoel ik. Had gekunt, maar dan in een modernere versie. Bedankt!

 10. Ik vond het weer jammer om te zien dat de Doorbrekers-leer zo orthodox is en dat Peter Paauwe (weer) naliet een stevig verhaal te berde te brengen (waar staan de Doorbrekers voor?). De Doorbrekers biedt m.i. ook te weinig ruimte aan andersdenkenden; de bovenstaande passage over het voorstel van Huizinga is wellicht treffend? Ik zie niet in waarom het Suikerfeest op den duur geen gewortelde traditie kan worden. Ik ben er niet een-twee-drie voorstander van, maar absurd is het geenszins.

 11. Misschien moet je eerst (leren) lezen voor je oordeelt. Paauwe heeft het niet over het Suikerfeest gehad maar Wilders. Dus de passage is niet wellicht treffend.

 12. Ik doel op uw eigen uitspraak, in de tekst hierboven. Ik trek een lijn tussen de orthodoxe leer van de Doorbrekers en de uitspraak. Terecht of onterecht. Ik zou zeggen: licht de uitspraak toe. Het verwijt dat ik niet goed lees zal ik als niet gezegd beschouwen.

 13. In de aankondiging van de EO stond dat Geert Wilders kwam om de in zijn ogen absurde gedachte enz. Noch Paauwe noch ik heb het over het Suikerfeest.

 14. OK, ik lees het bovenstaande dan verkeerd, want ik vat het op als eigen mening. Maar over het optreden van Paauwe: ik ben er nog steeds niet precies achter waar hij en de Doorbrekers voor staat. Westerman bood geen soelaas, want hij richtte zich in het programma louter op de vorm waarin het geloven is gegoten. Wellicht kunt u het mij vertellen. Wat houdt de ‘wereldwijde’ visie van de Doorbrekers in? Waarom is juist in Barneveld deze gemeente opgekomen (of: waarom zei God tegen Paauwe dat hij juist hier een begin moest maken, zoals Paauwe zei bij Knevel)? Hoe staan de Doorbrekers tegenover andersdenkenden c.q. andere geloven?

 15. Ja, daarop vind ik slechts veel algemene informatie. Wellicht is het goed weer eens langs te komen. Ik spreek al vaak met Doorbrekers omdat ik reuze benieuwd ben naar de achtergronden van leden en de verklaring voor de snelle opkomst. Toch merk ik dat discussies vaak stranden. Ook de vraag: waarom juist de Doorbrekers? wordt ook nooit echt beantwoord.

 16. Dat lijkt me de allerbeste oplossing Luuk. Weer eens langskomen. Van harte welkom!

 17. Henk van Hunnik on 23 september 2008 at 11:48 said:

  Peter Pauuwe is vooral een handige zakenman.Dat geeft hij ook volmondig toe. Hij speelt volgens eigen zeggen in op de behoefte van mensen op beleving en ziet zijn gemeente dan ook meer als een bedrijf, zo vertelde hij dit aan Max Westerman,het liefst zou peter ook nog een samenwerking aangaan met Mac dondalds
  een inpandig fastfood restaurant behoort zeker tot de mogelijkheden omdat al die hongerige magen ook na de dienst gevuld moeten worden en zo verdiend paauwe dan ook weer een aardige duit aan interest wat ook in dit soort mega kerken moet aardig wat geld omgaan. men kan zich een grote truck met bijbehorende apparatuur veroorloven en alles in eigenom. ik weet zeker dat de paauwe geen groot vermogen heeft overgehouden van zijn voormalige werkgever Baan.Als Peter Paauwe zijn kerk gemeente met evenzoveeel expansie drift benaderd als de gebroeders Baan destijds dan kunnen we allemaal van te voren de kans berekenen op het voortbestaan van deze christengemeentein Barneveld daarvoor is de gave van profeet niet noodzakelijk.

  Henk van Hunnik
  EMC Media Amsterdam

 18. Waarvan akte Henk! Kleine correctie: we hebben inmiddels drie grote trucks vol. Ik vermoed dat we de Veluwehal gaan omsingelen.

Post Navigation