Veel zeezenderliefhebbers zijn ook verzamelaar en liefhebber van jingles. Je weet wel: die muziekjes tussen de platen en babbelende dj’s door die je o.a. vertellen naar welk station je luistert. Logisch want op de Nederlandse Radio werden jingles voor het eerst gebruikt in 1965 door de zeezender Radio Veronica nadat programmaleider Willem van Kooten alias Joost de Draaijer op studie-reis was geweest naar Amerika om te zien hoe aldaar commerciele radio werd gemaakt. Jingles komen dus uit Amerika en een van de grote jingle-producenten aldaar was PAMS.

In 1986 bracht het Engelse Alfasound van de op Radio Caroline en Radio Atlantis populair geworden Steve England (dat PAMS in Engeland vertegenwoordigde) een cassette uit met allerlei PAMS jingles die waren gebruikt op zgn. piratenstations waaronder zeezenders en (illegale) landzenders. Je kunt dat hier nog eens terughoren.

                                    

                                               De PAMS Pirates cassette uit 1986

8 Thoughts on “PAMS Pirates

 1. maar kan je hem zometeen niet even oranje spuiten… staat zo mooi bij het WK…

 2. Hester on 28 mei 2006 at 18:53 said:

  Ha,ha, die fobie ken ik…. maar dit klinkt prachtig! Wat gezellig, zo’n logee!
  Fijne zondagavond,
  Hester

 3. De dag des Heren is niet de zondag;
  de dag des Heren is de jongste dag.

 4. Ben Meijering on 1 juni 2006 at 23:38 said:

  Vrolijke kerel die Herman!

 5. Zeker Ben, misschien moet ik maar eens zo’n Parkiet in huis nemen want de goudvissen zijn wat stilletjes.

 6. Ben Meijering on 2 juni 2006 at 10:18 said:

  Misschien fluiten die goudvissen ook wel, maar kun je dat niet horen omdat ze in ’t water zitten. Maar goudvissen op een stokje in een kooi zetten lijkt me ook geen oplossing :-))

  Zou trouwens ook wel wat voor mij zijn zo’n parkiet, als ik dan spotjes/jingles in moet spreken kan de parkiet voor de “muziekbedjes” zorgen

 7. zonder jingles geen piraten…

 8. Hartelijkdank Douwe, was mij niet bekend een leuke aanvulling op de verzameling, zou hem haast op cassette zetten. vr.gr.anne

Post Navigation