Na zondagmorgen te hebben afscheid genomen van het bruidspaar dat op huwelijksreis ging naar Belize gingen we in Glendale naar de C3 church. Werd Wilma als moeder op deze moederdag toch nog in het zonnetje gezet bij afwezigheid van haar dochters (die overigens wel keurig belden in de loop van de dag). Vervolgens reden we door naar het mondaine Palm Springs in Californie. We checkten voor twee nachten in bij het Royal Sun Inn hotel waar mijn broer Henk en Thalien enige dagen geleden verbleven. Mega goedkoop – ca EUR 30 voor een kamer per nacht – met een mooie pool en goed internet. Zondagavond verkenden we het centrum waar we dineerden en afsluitend koffie dronken bij Starbucks. Terwijl Wilma maandagmorgen lekker bleef uitslapen reed ik om half acht naar Monrovia, een suburb van Los Angeles, waar ik om 10 uur een afspraak had op het wereldwijde hoofdkantoor van World Vision. Ter voorbereiding op het schrijven van mijn scriptie voor mijn Treasury Management opleiding aan de Vrije Universiteit in Amsterdam had ik een afspraak op de treasuryafdeling, die op zeer professionele wijze de treasuryzaken van World Vision wereldwijd afhandelt. Naast het feit dat het nuttig was voor mijn opleiding was het, gezien het feit dat Wilma en ik enthousiaste vrijwilligers zijn van World Vision in Nederland, gaaf om eens op het hoofdkantoor te zijn 's werelds mooiste – christelijke – ontwikkelingsorganisatie met op afstand het grootste kindsponsoringsprogramma ter wereld.

                    

                                                                                     World Vision's wereldwijde hoofdkantoor in Monrovia, CA

Op de terugweg van Monrovia naar Palm Springs werd Wilma's waarschuwing van eerder in de week waarheid. Doordat ik meestal net wat meer gas geef dan de gemiddelde Amerikaan – zoals ze hier optrekken bij een verkeerslicht daar is mijn 83-jarige vader Niki Lauda bij – kwam er uit het niets een politiewagen achter mij rijden die gebaarde te stoppen. We kwamen net bij een parkeerplaats dus daar stopte de agent zijn auto naast mij. Ik kende de waarschuwing dat je niet mag uitstappen omdat je dan een kogel in je body kunt krijgen dus wachtte met mijn handen pontificaal op het stuur tot de agent gebaarde dat ik mijn raampje open moest doen. "Waar ik vandaan kwam, of ik voor business in de USA was, of ik een drivers license kon tonen etc". Vervolgens deelde hij mee dat ik 70 m/h reed waar 65 is toegestaan, dus of ik daar verder rekening mee wilde houden. Nou dat wilde ik wel!

s' Middags gingen we nog even naar de Desert Hill Premium Outlet Store in Cabazon, vlak bij Palm Springs. Als je maar genoeg Tommy Hilfiger shirts koopt voor EUR 20 in plaats van EUR 90 in Nederland dan krijg je vanzelf het idee dat je gratis op vakantie bent.

 

                    

                                                                                     Het blijft verleidelijk!

One Thought on “Palm Springs en World Vision

  1. Ha Douwe,

    Het was een leuk weekend op Extra Gold. vr.gr.anne

Post Navigation