Gisteravond vond ik in mijn studio nog wat opnames uit de begintijd van Radio Veronica. Eén ervan betreft een opname die in de Veronicastudio's werd gemaakt in verband met het overlijden van Prinses (en oud-Koningin) Wilhelmina. Je hoort hier de presentator een aantal keren dezelfde tekst inspreken met wisselend succes. Ik kan me deze dagen van mijn kindertijd nog goed herinneren omdat ik als 6-jarig jongetje in ziekenhuis Salem in Ermelo lag voor een kleine ingreep, die aanvankelijk een paar dagen zou duren maar uitliep op een drie weeks verblijf. Omdat ik ook tijdens het Sinterklaasfeest in het ziekenhuis lag en persoonlijk van de goedheiligman cadeau's kreeg overhandigd in het ziekenhuis ging ik er van uit dat thuis ook gewoon Sinterklaascadeaus door de schoorsteen naar binnen zouden komen waarmee ik een dubbelslag zou slaan. Maar de Sint had zijn administratie goed op orde. Dus dat werd een tegenvaller.

                        

Het zendschip Veronica in 1962 

2 Thoughts on “Overlijden Prinses Wilhelmina 48 jaar geleden vandaag

  1. toch maar weer een echte Passat kopen

  2. Ja goed idee, ik rijd alleen maar Prius voor de substantiele besparingen.

Post Navigation