Ik ben op bezoek bij mijn broer Henk in Zuid-Scharwoude. Vanmorgen ben ik naar Noord-Holland vertrokken en na veel file kwam ik bij vriend Harry Swinkels en zijn vrouw Hannie. Met Harry deed ik in de tachtiger en begin negentiger jaren honderden valutazaken omdat hij de dollars die hij ontving uit zijn exporten voor Wessanen Meel bij onze hoofdkantoorafdeling (Treasury) moest afdekken. Harry was nooit vies van flinke speculatie. Maar deed ook nooit moeilijk als hij een paar ton verloor. Een echte handelsman. We lunchten met z’n drieen bij Merlet in Schoorl en gingen daarna even naar de vrij woeste Noordzee bij Camperduin voor de cappuccino. Om circa 16h namen we afscheid en vertrok ik naar mijn broer Henk in Zuid-Scharwoude. Met dochter Thalien gourmetten we met op de achtergrond de 4 UEFA-cup wedstrijden van de Nederlandse deelnemens. Ik blijf hier slapen en ga morgen naar Bob en Ank van Vuurden in Venhuizen, oostelijk van hier aan het IJsselmeer. Bob was mijn contactpersoon bij diverse banken waar hij werkte op de valuta-arbitrage afdeling. Met hem deed ik derhalve de externe valutazaken voor de bedrijven waarvoor ik werkte. Deze zaken resulteerden uit de bovengenoemde zaken van Harry en al zijn collega’s van andere dochtermaatschappijen. Morgenmiddag rijd ik terug naar de Veluwe om Nicole in de manage te zien paardrijden.

Het strand bij Camperduin

10 Thoughts on “Op reis in Noord-Holland

 1. David Bowie on 14 augustus 2005 at 22:44 said:

  Ground control to major Tom

 2. Prediker on 15 augustus 2005 at 19:39 said:

  Leg eens uit wat betekent de mens is cynisch en berustend. Ik voel me niet aangesproken. Klinkt als de mens is genegen tot alle kwaad.

 3. Ik zie steeds meer afzenders met hetzelfde IP-adres. Hopelijk geen MPS šŸ˜€
  Ik herken me zeker in het eerste en wat minder in het tweede. Het verband met de laaste zin zie ik niet zo, al is deze stelling op zich juist. De mens is van nature geneigd tot alle kwaad. Dat zei de Heidelberger Catechimus al en blijkt dagelijks overal ter wereld.

 4. Robbert on 29 september 2005 at 22:28 said:

  Heb je je 52x keer gescoorde log over Ria weggehaald?
  Waarom?

 5. Douwe (in Zuid-Scharwoude) on 29 september 2005 at 22:56 said:

  Neehoor, ik zie hem hier gewoon staan.

 6. Nou Douwe, je bent over mijn geboortegrond gereden, Krommenie. Noord Holland, mis het soms wel eens, de zee, duinen en de bossen. veel plezier. vr.gr.anne

 7. Robbert on 2 oktober 2005 at 12:06 said:

  Apart bij mij is alles uit die tijd in je archief gezet

 8. Nee hoor, niets aparts. Ik heb bij instellingen aangegeven dat de 50 meest recente logs zichtbaar moeten zijn en de oudere moet je in de daar onder staande kalender opzoeken. In dit geval dus bij 14 juni 2005.

 9. Wat me opvalt, is dat niemand die ik lees of spreek over Landmark me uitlegt wat er nou precies gebeurt. Ik kreeg lege argumenten en geen voorbeelden…

 10. Misschien word je van de reacties op mijn weblog van 14 juni iets wijzer.

Post Navigation