Vanaf 1974 tot 1978 luisterde ik veel naar Radio Mi Amigo  De eerste acht maanden dat Radio Mi Amigo uitzond werden de programma’s eerst opgenomen in Den Haag en later in Breda. Nadat Radio Veronica, Radio Noordzee en Radio Atlantis op 31 augustus 1974 hun uitzendingen vanaf schepen op de Noordzee (noodgedwongen door overheidsmaatregelen) staakten ging Radio Mi Amigo door en verhuisde haar studio’s – na enige maanden – naar Playa de Aro aan de Spaanse Costa Brava waar eigenaar Sylvain Tack al een buitenhuis had boven op de berg Mas Nou.

                         

                                             De Mi Amigo dj’s die in Spanje gingen wonen

In maart 1975 bouwde technicus Maurice Bokkebroek de eerste studio’s in een gehuurd pand op de berg en op 4 augustus 1975 bracht ik hem, reizend door Europa met een interrailkaart, voor het eerst een bezoek. In het voorjaar van 1977 was ik opnieuw in Playa de Aro en veelvuldig in de inmiddels naar een winkelstraat van Playa verhuiste studio’s te vinden. 

                         

                                                                                   De MV Mi Amigo

Na aanvankelijk alleen programma’s van vooraf opgenomen banden te hebben uitgezonden begon Radio Mi Amigo in januari 1976 ook live programma’s uit te zenden. Op 20 oktober 1978 kwam er een einde aan de uitzendingen vanaf het zendschip de MV Mi Amigo. Vandaag precies 33 jaar geleden – op 18 januari 1978 – presenteerde Rob Hudson – die paar dagen eerder voor het eerst aan boord was gekomen – samen met Ferry Eden live het ochtendprogramma Ook goeie morgen. Hier hoor je een studiotape van dit programma.

12 Thoughts on “Ook Goeie Morgen op Radio Mi Amigo

 1. Ik heb ook moeite om tijd vrij te krijgen voor het weblog, echter inloggen is nooit een probleem.

  Groet Hans

 2. Ha Douwe,

  Zo weer in de schoolbanken, wel je huiswerk maken.
  Leuek foto van de “kleine” Marcel en vrienden.
  Een goede week gewenst. vr.gr.anne

 3. Inloggen is voor ons bijna nooit een probleem. Kan het niet aan je verbinding liggen? Barneveld ligt een behoorlijk stuk achter Amersfoort.
  Deze foto van Marcel is in 2020 GOUD waard.
  Papa is ouder en zoon is ergens in het land aan het studeren en feest vieren.
  Geniet nog maar even van deze periode.
  Saludos
  Albert

 4. Bert zelf on 24 januari 2011 at 09:51 said:

  Hij is weer fijn Douwe !
  Niet te veel sneeuw happen daar !

 5. Anjo Kroontje on 24 januari 2011 at 11:10 said:

  bedankt voor dit mooie stukje herinnering

 6. Prachtig en dank, Douwe.

 7. Frans Hamelink on 26 januari 2011 at 00:03 said:

  Hartelijk dank.

  Frans

 8. Graag gedaan heren. Inmiddels 150 keer gedownload!

 9. Bedankt Douwe
  Groet Rob

 10. hoedt marnik on 26 januari 2011 at 22:02 said:

  dank douwe
  grtjes marnik

 11. harrie limpens on 29 januari 2011 at 15:25 said:

  beste douwe super dat u dat u dat oude gevoel nog laat leven ben een grote zeezenderfan uit maastricht laast was nog bij mij op bezoek leon balmakers van miamigo die woondt vlak bij mij die kon zijn ogen niet geloven hoeveel spullen ik heb van miamigo en van de anderen zeezenders ik heb alles van bandjes op cd en mp3 laten zetten plus nog eens hoeveel vidio banden ik nog heb en veel dvd,s hij hadt mij gevraag om ook mee te doen om miamigo gold laten door te gaan maar dat moeten we zelf doen maar ik krijg niet veel mailen die mee willen doen ik heb hem ook gezegt hij kan de spullen komen halen want ik heb de hele top 40 uit plaja met bart van leeuwen dan nog 45 uur hugo muelenhof 45 uur ferry eden jingels van vroeger en nog veel meer van miamigo dan nog van noord zee de top 50 met joost en nog heel veel meer van al de zenders die op zee lagen en veel van uit de studio aan land ik hoop dat u eens contact met mij wilt op nemen groet harrie limpens uit maastricht

 12. Dan moet je me even een mailtje sturen Harrie, dan heb ik je mailadres.

Post Navigation