Onlangs was er in de zeezendernieuwsgroep op internet, die ik gezien mijn zeezenderhobby regelmatig bezoek, een onderwerp over "je eerste singletje". Zelf heb ik zo’n 400 a 500 singles waarvan een vijftigtal in mijn Jukebox. Maar wat was mijn allereerste singletje? Dat was er eentje uit 1968 waarvan ik denk dat ik hem in 1969 kocht bij Ter Meulen Post in Rotterdam uit een catalogus. Voor 99 cent herinner ik me nog. Manfred Mann played by Rob Hoeke met het nummer "Jolita". Je kunt hem horen als je hier klikt. In 1970 begon ik te luisteren naar Radio Veronica en raakte daardoor gelijk geinteresseerd in muziek. Mijn moeder vond het natuurlijk allemaal maar niets, want het waren geen psalmen. To my father’s house van Les Humpries Singers was ook een van mijn eerste singletjes evenals Butterfly van Daniel Gerard, die mijn moeder wel erg mooi vond. Later werd van mijn eerste Jolita nog een reclame gemaakt op Radio Veronica voor Jolita Nylons. En dat maakte dit eerst singletje dus nog waardevoller!

                        

                                                         Mijn eerste singletje

                        

                                                         De binnenkant van de hoes

4 Thoughts on “Mijn eerste singletje

 1. Het gaat niet om wie JE bent, maar om wie je kent!

  Inderdaad Douwe, dat gold toch ook in de tijd van de zeezenders!
  De Nordeney bezoeken was niet mogelijk tenzij je ………………. kent.
  En daarom heeft Albert nog een mooie super 8 film met o.a. Freek Simon
  en Jaap Borst van zijn bezoek aan het zendschip met de Ger-Anna.

  Vanaf de Costa del Sol,
  saludos de Mara

 2. Nou daar ben ik dan nog wel eens een keertje benieuwd naar om die te zien Albert! Veel plezier daar in het zonnige zuiden.

 3. De eerste single van Albert was Kon-Tiki van The Shadows in 1961 en mijn eerste single was Pour moi la vie va commencer van Johnny Halliday in 1963. In die zeven magere jaren kochten wij ze, en toen voor jou de zeven vette jaren aanbraken – 1968 – was jij aan de beurt Douwe. Oja waar we ze kochten. Albert bij Van Plateringen in Harderwijk en ik in een platenzaak in Hoorn. Ben de naam kwijt, want sinds 1970 woon ik al weer in die dolfijne stad aan het Veluwemeer.

 4. Ik kocht mijn singletjes eerst bij Feenstra in Ermelo aan de Torenlaan en later bij Musicentrum in de Stationsstraat. Alles van de Bee Gees bijv. waar ik alle singles en LP’s van heb en later CD’s. De oudere Bee Gees kocht ik via advertenties in Muziek Express enzo.

Post Navigation