Vandaag hebben we een heftig programma afgewerkt. Om half zeven uit de veren en tot 21.00h in touw. Via een cloisonné-fabriek waar het oude ambacht van Chinese vazen maken wordt uitgeoefend gingen we naar de vallei waar 13 van de 16 keizers uit de Ming­dynastie begraven liggen. Daarna naar de Grote Muur, die 75 km buiten Beijing is gelegen en dateert uit de 3e eeuw voor Christus. Deze machtige, wereldberoemde muur is één van de meest opmerkelijke menselijke prestaties en één van de belangrijkste monumenten van de Chinese beschaving. Reeds in de vijfde eeuw voor onze jaartelling werden er verschillende op zichzelf staande muren gebouwd, ter bescherming tegen invallen van nomadische volkeren uit het noorden. In 221 voor Christus moesten deze stukken aaneengevoegd worden. Gedurende een periode van ca. 10 jaar werkten meer dan 300.000 man aan deze operatie. Vele bouwers verloren hun leven hierbij en hun lichamen werden in de Muur begraven. De huidige Muur, grotendeels in verval geraakt, is maar liefst 6.700 km lang (slechts een klein gedeelte hiervan is deels gerestaureerd en voor toeristen toegankelijk gemaakt)!

Opmerkelijk dat ik nu in april op deze Muur wandelde bij een temperatuur van30 graden terwijl ik vorig jaar op dezelfde plaatst in maart in een snijdende koude in de sneeuw stond zoals je hier nog kunt lezen.

                         

                                                              Op de heilige weg naar de Ming graven

                         

                                                             Koninginnedag 2008 op de Chinese Muur

5 Thoughts on “Koninginnedag op de Chinese Muur

 1. piet van de beek on 9 februari 2008 at 08:56 said:

  leuk huis jammer dat de muur in de kamer niet rood is, kan dat nog ?

 2. En geeneens een garage voor dat geld??

 3. danielle on 30 april 2008 at 20:11 said:

  zoooo moooi daar hoor:D
  hier was het vandaag regen en donker.
  geen koninginnedag weer dus.
  mja
  nog veel plezier daar en k zie uit naar de volgende fotos

  liefs danielle

 4. Hoi Daan,

  Vanmorgen 1 mei gaat om half zeven de wekker, en hebben we nu nog tien minuten (8 uur) voordat we in de bus behoren te zitten, voor een bezoek aan het plein van de hemelse vrede en de parade en de verboden stad.
  Er is een programma voor de hele dag van 8 tot 9 ’s avonds, daarna mag je bijkomen en slapen, wat we dus als blokken doen.
  Vandaag tot 3 uur en daarna pas weer vanaf 7 tot half tien, diner en een kungfutheaterstuk ben benieuwd.

  groetjes, liefs mama en douwe

 5. Zeg Douwe heb je gemorst met de thee op je shirt? vr.gr.anne

Post Navigation