Gezien het mooie voorjaarsweer haalden we zaterdag de fietsen uit de de garage voor een tochtje over de Veluwe. Om rustig aan te beginnen besloten we een rondje Achterveld te gaan maken. Fietsend door de regio aldaar kwamen we bij de zgn. Juliusput waar ik nog nooit van had gehoord. Omdat ik mijn camera was vergeten maakte ik bijgaande foto met mijn simpele telefoon. De Juliusput lag in een bosje dat door iemand is gewonnen met een prijsvraag. De Juliusput is onstaan door zandwinning voor de nabijgelegen A1. Wilma raakte zelfs licht geblesseerd van deze eerste fietstocht van 2011, dus maar veel oefenen zodat het weer gaat wennen de trappers rond te draaien.

                            

                                                                                         De Juliusput

3 Thoughts on “Juliusput

 1. Kees on 9 februari 2011 at 21:28 said:

  De eilanden van de eeuwige lente worden ze wel genoemd deze 7 parels voor de kust van Marokko, maar het is echt een stukje Spanje. Wij, mijn partner en ik, komen er drie keer per jaar om de winter lekker in te korten.

 2. Leendert on 11 februari 2011 at 10:20 said:

  Douwe,

  Met de boot zou je even kunnen overvaren naar Tenerife om wat zeezenderherinneringen op te snuiven. De haven van Santa Cruz was namelijk de tijdelijke ligplaats voor de Zeemeeuw en de Poolster . De twee bevoorradingsschepen voor de Ross Revenge en Communicator.

  Begin negentiger jaren werden ze overgevaren naar Danny, de eigenaar, die inmiddels in Kaapverdië woonde. We voeren van Duinkerken en deden er elf dagen over. Om brandstof te sparen werd de Zeemeeuw op sleeptouw genomen. We zaten in golfdalen van 12-15 meter meter op de Atlantische Oceaan. Best wel beangstigend.

  Marjo en ik zitten komende week in Andalusië in Spanje. Marjo wordt vijftig en dat vieren we daar.

  Fijne dagen gewenst
  Leendert

 3. Zou kunnen Leendert, maar gaat niet gebeuren denk ik. Veel plezier in Andalusie. Kijk even of mijn Mobile Home er nog staat! En veel plezier op Marjo haar vijfstigste verjaardag, feliciteer haar van ons!

Post Navigation