Vandaag wordt de op 7 januari 1941 ("ik ben een oorlogskind") geboren Joost den Draaijer 70 jaar. Als je Willem van Kooten, zoals hij eigenlijk heet, naar zijn beroep vraagt zegt hij steevast "koopman". Een aantal keren heb ik deze markante man ontmoet die ik enorm kan waarderen om zijn gevatheid en woordspelingen. Willem startte zijn carrière bij de zeezender Radio Veronica waarvan hij een enorm succes maakte na in Amerika te hebben gezien hoe daar Radio werd gemaakt. Verder heeft hij een enorm zakelijk instinct en verdiende daardoor als enige geld aan het na korte tijd ter ziele gegane Sport 7. Soms draai ik nog wel eens de video waar hij te gast is bij Rick Felderhof en gepassioneerd vertelt over Piggelmee. Wat hij daar zegt over de moraal van het verhaal van Piggelmee herinner ik mij ook nog goed al ben ik 15 jaar jonger. Daar werden wij thuis ook mee opgevoed. Als je op de onderstaande foto klikt hoor je hoe Joost het programma Muziek uit Zee presenteert op 7 september 1964 tussen 16-17h. In november 1968  verliet Joost na een conflict over de inhoud van dit plaatje  Radio Veronica. Daarna zette hij bij tal van andere radiostations waaronder Radio Noordzee Internationaal en Hilversum 3 zijn carriere voort.

                                                     

                                                            Joost den Draaijer, augustus 2004, © Martin van der Ven

8 Thoughts on “Joost den Draaijer 70 jaar

 1. Ha Douwe,

  Het begin van een roerige radio periode, maar ik moest nog een paar jaar wachten voor ik luisterde.

  vr.gr.anne

 2. Douwe on 19 oktober 2010 at 06:23 said:

  Test

 3. Rudi Verhelst on 8 januari 2011 at 21:43 said:

  Proficiat Joost met je verjaardag als echte zeezenderfanaat moet ik zeggen dat u een van de beste mischien wel de nummer 1 van de DJ ’s uit de zeezenderjaren was.Joost mag het weten. nog vele mooie jaren GR Rudi Verhelst

 4. de grondlegger van de Top 40

 5. Ha Douwe,

  Ook jou is het niet ontgaan. vr.gr.anne

 6. hans struik on 13 januari 2011 at 22:17 said:

  beste joost. ik ben een beetje laat toch nog van harte met u 70 ste verjaardag. heb emotionele heringeringen aan die mooie tijd van toen . ruis en storing op je eerste draagbare radio .het was geweldig. beste meneer joost .ik wens u het aller beste toe. mvg hans struik . almelo

 7. Ik kom er nu pas achter Douwe. Bedankt voor dit item.
  Onlosmakelijk is deze man verbonden met radio maken
  en nog heel veel meer.
  Saludos
  Albert

 8. Bart van Peer on 19 januari 2011 at 22:20 said:

  Dag Douwe.
  Ik ben al een tijdje niet meer langsgeweest op je web-lob, maar toch nog hartelijk dank voor deze opname.

  Groet,

  Bart

Post Navigation