Vanmorgen zond ik maar weer eens een "ingezonden brief" naar de Barneveldse Krant, net als op 21 februari 2006 en 18 oktober 2005.

Barneveldse Krant

Rubriek Lokaal BRIEVEN

Met interesse las ik in de zaterdageditie van de Barneveldse Krant het verhaal van Liana van Duinkerken over haar zendingswerk in Thailand en de reactie daarop in de ingezonden brief van Marja Koffeman op donderdag. In eerste instantie kan ik Marja’s reactie wel begrijpen. Ik zit er inderdaad ook niet op te wachten dat mijn kinderen worden benaderd door bijv. Boeddhisten die hen uitleggen dat zij het ware geloof vertegenwoordigen. Maar de vraag is dan wat het ware geloof is. Marja stelt “die mensen voelen zich veilig bij het dragen van amuletten, blijf daarvan af”. Amuletten echter zijn dode voorwerpen die geacht worden levenden en doden te beschermen tegen onheil en tegenslag terwijl de boodschap van Liana de levende God vertegenwoordigt, die 2000 jaar geleden zijn Zoon naar deze aarde zond en hier en nu op deze aarde aanwezig is in de persoon van Zijn Heilige Geest in plaats van zich door amuletten te laten vertegenwoordigen. Zoals een ander couplet uit het door Liana al geciteerde schitterende lied “How great is our God” (overigens van Chris Tomlin) zegt: Age tot age He stands, and time is in His hands Beginning and The End, The Godhead Three in One, Father Spirit, Son”. Ik ben er dan ook van overtuigd dat dit zendingswerk zoals van Liana, ingegeven door de Bijbelse opdracht daartoe, zijn uitwerking niet zal missen. En wat je slotopmerking betreft Marja, dat je het onbegrijpelijk vindt dat er in Barneveld al zoveel afscheidingen zijn, kan ik alleen maar zeggen dat ik dit ook betreurenswaardig vind. Zoals je je brief afsluit met “We hebben toch maar één God” is het inderdaad, alleen geen God van amuletten.

Douwe Dijkstra

Vliegersvelderlaan 43

3771 XE  BARNEVELD

douwedijkstra@hetnet.nl

www.albatrosstudio.nl

Dinsdag 29 augustus is mijn brief integraal geplaatst in de Barneveldse Krant. De eerste reacties heb ik al weer binnen.

6 Thoughts on “Ingezonden brief Barneveldse Krant

 1. Ik denk dat die zendenling vriendelijk ontvangen word in Thailand, de Thai gaan haar waarschijnlijk ook vriendelijk aanhoren. Ze laten zich misschien wil voor die God van die farang bekeren, om daarna gewoon hun eigen gang te gaan. Vergeet niet dat het boeddhisme geen geloof is zoals hier in het westen, maar een manier van leven. Het elkaar in hun waarden laten is heel belangrijk. Persoonlijk heb ik liever met de verdraagzaamhied te maken van de Boeddhisten dan die gekken hier die elkaar in naam van God elkaar de kop inslaan, of nog erger met vliegtuigen grote gebouwen plat vliegen hierbij duizenden ontschuldige ombrengen. Lekkere God is dat…ik denk zelf meer en meer dat het beter voor de wereld zou zijn om het geloof in Goden te verbieden. O en Douwe wees niet bang, Boeddhisten doen niet aan zending 🙂

  Groetjes Hans

 2. Robbert on 26 augustus 2006 at 21:07 said:

  Douwe,

  Boeddhisme is geen godsdienst hoor. En ze doen zeker niet aan zending of iets dergelijks. Boeddhisme heeft niemand schade gebracht.

  groet
  Robbert

 3. leendert on 27 augustus 2006 at 19:37 said:

  De wereld zou veel minder problemen kennen zijn zonder geloof en sex…

 4. @ Hans: Dank voor de geruststelling 😉
  @ Robbert: Zeg ik ook niet, toch?
  @ Leendert: Je schrijft wel eens betere zinnen ;-)(Maar dan zouden er vast problemen om iets anders zijn)

 5. Het christelijk geloof is uiteraard ook een manier van leven.
  Wij in het westen hebben dat echter volkomen laten wegdrukken zodat geloven nu beperkt wordt tot de zondag; en waarschijnlijk nog minder; tot een uurtje in de kerk.
  Terwijl het geloof juist over het dagelijks leven gaat.
  Heb uw naaste lief als u zelf….

 6. Mooi verwoord Dick!

Post Navigation